Робот-кур’єр втік з місця ДТП у Фінляндії

фото ілюстративне з відкритих джерел

У поліції зазначили, що такий інцидент перший у їх роботі

У столиці Фінляндії Гельсінкі випадковий перехожий став цінним свідком незвичайної ДТП. Фінські ЗМІ повідомляють про інцидент за участю робота-кур’єра, який подається як перший у світі такого роду. 

Як повідомляє фінський ресурс, мешканець Гельсінкі побачив, як робот-кур’єр, який доставляв їжу клієнтам мережі продуктових магазинів S Group, зісковзнув із покритого льодом та снігом тротуару та врізався у припаркований автомобіль.

«Потім він похитнувся вперед-назад об бік автомобіля, радісно розмахуючи прапорцем безпеки», – розповів очевидець.

В результаті такої невдачі двері автомобіля були подряпані. Перехожий підняв робота на проїжджу частину, але він утік з місця події. Журналісти зазначають, що, мабуть, правила ввічливості за подібних випадків не запрограмовані у доставника. Зате запрограмовано швидко доставляти їжу, тому диво-агрегат продовжив свою роботу, залишивши місце події.

Пильний перехожий виявив громадську відповідальність і повідомив про вчинок робота в поліцію. У поліції зазначили, що такий інцидент перший у їх роботі. Наразі правоохоронні органи та фахівці компанії S Group розслідують таке ДТП.

Нагадаємо, розробники ChatGPT зробили відкриття, яке може загрожувати людству. Серед науковців точаться дискусії про те, чи можуть високоінтелектуальні машини знищити людство.

Раніше Євросоюз дійшов згоди щодо механізму регулювання штучного інтелекту.

Майбутній Акт про штучний інтелект, згідно з погодженим проєктом, заборонить або обмежить застосування цієї технології в деяких сферах, а також зобов’яже розробників дотримуватись стандартів прозорості та стрес-тестування.

Читайте також: Пограбував 16 банків і втік: поліція США розшукує зухвалого пенсіонера у капелюсі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: