Став відомий переможець Євробачення-2023

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Переможцем Євробачення-2023 стала співачка Лорін, представниця Швеції. В України – шосте місце

У Ліверпулі завершився пісенний конкурс «Євробачення 2023», який цього року проходив у Великій Британії від імені України. Швеція перемогла на Євробаченні-2023. Україна – на шостому місці. 

Шведська співачка Лорін вже не вперше представляє країну на Євробаченні: у 2012 році вона перемогла у пісенному конкурсі з піснею Euphoria. Цікаво, та саме та переможна композиція й досі є одним із найвідоміших хітів Євробачення.

На цьогорічному конкурсі Лорін вразила журі екстравагантним номером. Її пісня Tattoo підкорила й букмекерів: саме Швеції цього року прогнозували перемогу.

Від суддів артистка отримала 340 балів. Швеції чимало країн віддавало 12 балів, зокрема й Україна теж. А от глядачі оцінили виступ Loreen в 243 бали. У сумі Loreen отримала 583 бали.

Нагадаємо, у фінал конкурсу пройшло по 10 учасників кожного з двох півфіналів, а також представники країн Великої п’ятірки: Великої Британії, Іспанії, Італії, Німеччини та Франції. За традицією, до фіналу проходять і переможці минулого року – цьогоріч це була Україна, яку представляв гурт Tvorchi.

Читайте також: Слава Україні! Українські топ-зірки феєрично запалили на гранд-фіналі Євробачення

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: