Співачка Соловій планує судитися з дружиною речника Путіна

Російське льодове шоу «Вечори на хуторі»
фото з відкритих джерел

Під композицію української виконавиці в шоу Навки виступила російська фігуристка Каміла Валієва

Пісню української співачки Христини Соловій вкрали росіяни. Зокрема, дружина представника російського диктатора Володимира Путіна Дмитра Пєскова, Тетяна Навка використала пісню «Тримай» для свого льодового шоу «Вечори на хуторі». Соловій відреагувала на нахабну крадіжку й опублікувала відео з шоу, у якому звучить її пісня, перекладена російською мовою.

«Отримала від вас чимало позначок у відео Навки. Це не перша крадіжка моїх творів рашистами. І йдеться не про крадіжку однієї пісні «Тримай». Йдеться про апропріацію (присвоєння) культурної спадщини українців. Я свідома того, що засудити винних буде нелегко. Звертаюся до усіх українців, зокрема і за кордоном, допомогти мені з пошуком і встановленням причетних юридичних осіб цього «шоу». Українська пісня – це зброя. І це той випадок, коли ми повинні обʼєднуватись, аби відборонити своє», – написала співачка, закликавши українців зробити репост її звернення в соцмережах.

Події «Вечорів на хуторі» розгортаються на Полтавщині, проте у сюжеті вказано, що події шоу Навки відбуваються на «півдні Росії», а Гоголь приписаний до «класиків російської літератури». У костюмах, у яких виступали російські артисти, були використані елементи українського традиційного вбрання: до кокошників почепили стрічки та квіти, як на українських вінках, а частину артистів вивели на лід у костюмах з елементами української вишивки.

Під композицію української виконавиці в образі Одарки виступила російська фігуристка Каміла Валієва. Зазначимо, у льодовому шоу Навки також прозвучав переклад пісні «Ніч яка місячна» Миколи Старицького у виконанні зрадниці Ані Лорак та Олександра Панайотова.

Зазначимо, що дружина Пєскова – уродженка Дніпра. Вона активно підтримує російську війну проти України.

Як відомо, трек «Тримай» вийшов у 2015 році на альбомі «Жива вода» і став першим хітом Соловій. На YouTube у кліпу на цю пісню 56 млн переглядів. Автором слів і музики є сама співачка.

Раніше повідомлялося, що росіяни вкрали популярний український серіал «Спіймати Кайдаша» – серії зʼявилися на піратських сайтах країни-агресорки.

Читайте також: Росія вкрала українську «Мавку» та незаконно показує її в кінотеатрах

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: