Помер один із головних композиторів в історії поп-музики

Його пісні не залежали від моди
фото з відкритих джерел

Музика Бакарака добре запам'ятовувалась і мала великий комерційний успіх

Помер Берт Бакарак – один із найвідоміших композиторів-піснярів ХХ століття. За час кар'єри він написав 73 шлягери. Про це повідомляє ВВС.

Музика Бакарака добре запам'ятовувалась і мала великий комерційний успіх, але була складна з музичної точки зору. Його пісні не залежали від моди: вони просто залишалися популярними багато десятиліть. Разом з поетом Хелом Девідом він написав пісні, які ставили високі стандарти в популярній музиці.

Композитор отримав вісім «Греммі», три премії «Оскар», дві премії «Золотий глобус» та премію BAFTA. Багато його пісень були написані спеціально для кінофільмів, наприклад, одна з найвідоміших Raindrops Keep Fallin' on My Head («Краплі дощу падають на мою голову»).

Берт Бакарак народився 12 травня 1928 року у Канзас-Сіті. Здобув популярність ще в 1950-і роки, акомпануючи і гастролюючи разом з Марлен Дітріх. Воював на Корейській війні, дружив з авангардистом Джоном Кейджем, а з початку шістдесятих створював один успішний хіт за іншим.

В одному з фільмів він зіграв себе – роль піаніста в барі казино в першій частині трилогії про Остіна Пауерса. Бакарак, який співає в кадрі свій хіт 1965 року What the World Needs Now Is Love, уособлює «золотий» час, коли пісні змушували людей сміятися та плакати, а кіно справді було найважливішим із мистецтв.

Читайте також: Алек Болдвін отримав позов з України від батьків та сестри загиблої операторки Хатчинс

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: