Рок-гурт Aerosmith перервав гастролі: Стівен Тайлер пошкодив зв’язки і більше не зможе співати

Члени Aerosmith дали зрозуміти, що в їхньому випадку неможливо продовжити існування гурту без вокаліста Тайлера
фото з відкритих джерел

Музиканти не зможуть закінчити свій прощальний гастрольний тур Peace Out, у який Aerosmith вирушила минулого літа

Американський рок-гурт Aerosmith оголосив про припинення гастрольного туру, після того як стало відомо, що голос 76-річного лідера гурту Стівена Тайлера незворотно пошкоджений. Про це пише BBC.

Майже рік тому, у вересні 2023-го, співак, якого газетярі прозвали «демон, що верещить» (demon of screaming), сильно пошкодив голосові зв'язки і відтоді намагався відновитися.

«Він провів кілька місяців, невпинно працюючи над тим, щоб повернути свій голос до того стану, в якому той був до травми. Ми бачили, наскільки йому було важко – навіть попри те, що допомагали йому найкращі лікарі. На жаль, очевидно, що повне відновлення після травми голосу неможливе», – заявили Aerosmith.

Таким чином, музиканти не зможуть закінчити свій прощальний гастрольний тур Peace Out, у який Aerosmith вирушила минулого літа.

Гастролі довелося перервати вже після трьох концертів, оскільки Тайлер отримав травму гортані, серйозно пошкодив зв'язки і потребував постійного медичного спостереження.

Члени Aerosmith недвозначно дали зрозуміти, що в їхньому випадку неможливо продовжити існування гурту без вокаліста Тайлера.

«Голос Стівена – це унікальний інструмент, який не має аналогів. І оскільки всі ми в гурті один одному як брати, ми ухвалили важке, але необхідне рішення — усім разом покинути гастрольну сцену», – наголосили вони.

Гітарист Queen, сер Брайан Мей, опублікував в Instagram з цього приводу спеціальну заяву від імені групи, написавши, що від цієї новини на його очі навернулися сльози.

«Aerosmith були величезною частиною мого життя і життя мільйонів інших шанувальників рок-музики. Стів Тайлер – один із найвидатніших вокалістів і фронтменів усіх часів, і це просто жахливо, що його незвичайний голос так постраждав. Але творчість Aerosmith житиме – і нагадуватиме нам про одну з найприголомшливіших груп, які коли-небудь виходили на сцену», – написав Мей.

Раніше у Німеччині влада перейменувала місто на честь відомої американської співачки. 

До слова, світовий тур американської співачки Тейлор Свіфт Eras Tour офіційно став найкасовішим в історії. Дохід від нього вперше у світі перевищив один мільярд доларів. Про це повідомили на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Тур розпочався в березні 2023 року і завершиться в грудні 2024 року після 151 концерту по всьому світу. Станом на сьогодні він заробив $1,04 млрд.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: