Представницю Ізраїля допущено до «Євробачення-2024» після зміни тексту пісні

У січні понад 1000 шведських артистів опублікували відкритий лист до мовної спілки із закликом усунути Ізраїль від участі в конкурсі
фото з відкритих джерел

Нова пісня Hurricane має ту ж мелодію, що і попередня October Rain, змінений лише текст і назва

Європейська мовна спілка підтвердила, що Ізраїль допущений до участі в пісенному конкурсі «Євробачення-2024» після того, як текст пісні October Rain було змінено. Про це повідомляє Euronews.

Оригінальна пісня October Rain співачки Еден Голан містила натяки на напади ХАМАС 7 жовтня і була заборонена за порушення правил політичного нейтралітету. Громадський мовник Ізраїлю погодився змінити пісню, яка тепер називається Hurricane і буде представлена цими вихідними.

В оригінальному тексті October Rain були такі рядки: «Не залишилося повітря, щоб дихати» і «Всі вони були хорошими дітьми, кожен з них». У пісні також згадується слово «квіти», яке в Ізраїлі є військовим жаргоном на позначення загиблих солдатів.

The Jerusalem post зазначає, що пісня Hurricane має ту ж мелодію, що і October Rain, змінений лише текст і назва.

Нагадаємо, у січні понад 1000 шведських артистів опублікували відкритий лист до мовної спілки із закликом усунути Ізраїль від участі в конкурсі. Крім них, за відсторонення Ізраїлю на «Євробачення-2024» виступили артисти з Ісландії, Норвегії та Данії. У Фінляндії 1400 професіоналів музичної індустрії також підписали відповідну петицію.

Водночас акторка Хелен Міррен, гітарист групи Kiss Джин Сіммонс, телеведуча Шерон Осборн і співак Бой Джордж підписали відкритого листа, в якому закликали організаторів Євробачення дозволити Ізраїлю взяти участь у конкурсі.

Стало відомо, що Ізраїль змушений міняти текст пісні на «Євробачення-2024».

Нагадаємо, переможцями національного відбору на Євробачення-2024 стали alyona alyona та Jerry Heil з композицією Teresa & Maria. Вони отримали високі бали від журі та глядачів і тепер представлятимуть Україну у Швеції. 

Читайте також: Євробачення-2024: хто став головним конкурентом України

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: