Померла мама міні-спідниці Мері Куант

Клієнтами дизайнерки були Одрі Хепберн, Бріжіт Бардо, Твіггі та багато інших відомих людей
фото з відкритих джерел

Дизайнерці приписують створення хуліганського іміджу The Rolling Stones

Британський дизайнер і творець міні-спідниці Мері Куант померла у віці 93 років. Померла модельєр у власному будинку у графстві Суррей у Великій Британії. Подробиці смерті не розголошуються. Про це повідомляє Reuters.

Мері Куант народилася та виросла у Лондоні. Закінчила художній коледж Голдсміту. У 1955 році разом з майбутнім чоловіком Олександром Планкеттом-Гріном та другом Арчі Макнейром відкрила у Челсі бутік Bazaar, де представила речі свого авторства.

Клієнтами Bazaar були Одрі Хепберн, Бріжіт Бардо, Твіггі, Джин Шрімптон та багато інших відомих людей, які визначили культуру та моду шістдесятих років.

Дизайнера вважають творцем міні-спідниці, яку у 1960-х роках популяризувала всесвітньо відома модель Твіггі. Крім того, Мері Куант приписують створення хуліганського іміджу The Rolling Stones. Також модельєр одна з перших почала використовувати в роботі нові синтетичні матеріали. У грудні 2014 року Мері Куант здобула від покійної Єлизавети II титул дами за внесок у розвиток індустрії моди.

Читайте також: Камалія оголосила, що розлучається з чоловіком-мільярдером після 20 років шлюбу

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: