Помер один із найуспішніших співаків в історії поп-музики

Гаррі Белафонте удостоєний усіх головних музичних премій у США

Американський легендарний актор і співак Гаррі Белафонте, якого називають королем музики каліпсо, помер удома на Манхеттені у віці 96 років. Його представник Кен Саншайн назвав причиною смерті артиста серцеву недостатність. Про це пише ВВС.

Белафонте став першим в історії виконавцем, чия вінілова платівка розійшлася тиражем понад 1 млн екземплярів.  Він один із найуспішніших чорношкірих співаків в історії американської поп-музики. Світову популярність виконавцю принесли такі хіти, як Island In The Sun, Mary's Boy Child та Day-O (The Banana Boat Song). Проте не меншу популярність він набув як борець за громадянські права американських чорношкірих.

За свою кар'єру артист записав понад 30 альбомів, включаючи спільні записи з багатьма музикантами, серед яких був і Боб Ділан, який вперше записав гру на губній гармошці для альбому Белафонте 1962 Midnight Special.

Гаррі Белафонте був удостоєний численних нагород, у тому числі нагороди Центру Кеннеді у 1989 році та Національної медалі мистецтв у 1994 році, а також усіх головних музичних премій у США – «Еммі», «Греммі», «Оскар» та «Тоні».

Белафонте був тричі одружений. З 1948-го по 1957 рік – з Маргаритою Берд, яка народила йому двох дочок: Адріанну та Шарі. У 1957-му музикант одружився з колишньою танцівницею Джулією Робінсон, але через 47 років шлюбу пара розлучилася. Від цих стосунків у артиста є син Девід та дочка Джина. У квітні 2008 року Белафонте побрався з фотографом Памелою Франк.

Читайте також: Підозрюють росіян. «Антитіла» дивом уникнули трагедії у Парижі через зумисно пошкоджене колесо

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: