Поки «Антитіла» воювали на фронті, їх хотіли позбавити мільйонів гривень

У музикантів вимагали не лише гроші, а і права на їх пісні
фото з відкритих джерел

Крапку в судовій тяганині поставив апеляційний суд

Музиканти гурту «Антитіла» поділилися деталями скандалу: їх хотіли позбавити пісень та мільйонів гривень.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Антитіла / Antytila (@antytila_official)

«Поки рвуться снаряди і обриваються українські життя, під шум війни волинські підприємці, так звані «патентні тролі», намагались вдруге, втретє і вчетверте, протягом цього року, через суд, зірвати мільйони з гурту «Антитіла». Сергій Лапковський, лучанин, який запатентував, умовно, «ноту Ля» і її фізичні акустичні властивості, в змові з волинськими патентними повіреними, юристами та музичним експертом, композитором Тиможинським В.А., намагався через апеляцію поновити судовий процес, яким хотів стягнути з гурту «Антитіла» мільйони гривень за нібито застосування цього патенту в трьох музичних композиціях гурту, але позавчора, 6 лютого 2023 був відправлений Київським апеляційним судом вслід за руським кораблем, що поставило певну крапку у даній справі», – йдеться в повідомленні на сторінці колективу в Інстаграм.

Виконавці розповідають, що у липні 2022 року, коли вони були на фронті, їм пред'являлися нові заяви до суду: «Переоцінюючи на передовій деякі свої погляди на життя і ставлення до, здається, вкрай необхідних речей, «Антитіла» зі сміхом зачитували побратимам письмові твори волинських хапуг, по яким, мабуть, дуже плаче військкомат».

«Антитіла» не лише у своїх інтересах, а й на користь всієї музичної індустрії докладають максимум зусиль для скасування дії даного патенту, щоб українські музиканти могли творити вільно, не оглядаючись на те, чи не порушили вони запатентовані кимось природні фізичні, акустичні явища, – пишуть музиканти. – Вони хотіли створити певний судовий прецедент для того, щоб кошмарити потім кожного українського виконавця, але не вийде. Не на тих напали».

Читайте також: Шольц на брифінгу в Парижі зайняв місце Зеленського: його реакція потрапила на відео

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: