Організатори Євробачення допустили Ізраїль на конкурс. Але є нюанс

Співачку Еден Голан попросили відкласти прем'єру конкурсної пісні
фото: instagram/thenextstarisrael

Місцеве видання повідомляє, що Ізраїль надасть пісню для додаткової перевірки

Європейська мовна спілка (EBU) дозволила Ізраїлю взяти участь у пісенному конкурсі Євробачення-2024 попри заклики дискваліфікувати їх через війну з ХАМАС. Однак в EBU має іншу вимогу до представниці країни, пише 24 канал.

Співачка Еден Голан представлятиме Ізраїль на Євробаченні-2024. Її попросили відкласти прем'єру конкурсної пісні, що мала відбутися цього тижня, адже організатори пісенного конкурсу мають перевірити текст треку на відсутність політичного посилання і згадок про війну.

Анонсувалося, що пісня буде на івриті.

Місцеве видання повідомляє, що Ізраїль надасть пісню для додаткової перевірки. Обурення не буде, адже це частина правил конкурсу.

«Професійна процедура відбору пісні ще не завершилася. Комісія дебатує між двома фінальними піснями. Послухавши їх у виконанні Еден Голан, рішення буде ухвалено. Комітет має зібратися ще в суботу, і якщо до того часу буде одержано схвалення EBU щодо текстів двох пісень, рішення може бути прийняте вже тоді», – пише видання.

Нагадаємо, що Еден Голан представлятиме Ізраїль на Євробаченні-2024. Відомо, що у дитинстві артистка жила в Росії та має українське коріння. 

Еден Голан народилась в ізраїльському місті Кфар-Сава. Співачка розповідала, що її родина переїхала до Росії через роботу її батька. Повернулась вона в Ізраїль лише два роки тому, проживши в РФ близько 13 років.

До того ж саме в Росії почалася кар'єра Еден Голан. У 2016 році вона виступала на конкурсі «Новая волна» («Нова хвиля») в тимчасово окупованому Криму. А у 2018 році брала участь у російському аналогові шоу «Голос. Діти» у команді співачки Пелагеї. Попри це, співачка зазначає, що росіяни так і не визнали її «своєю»: «Навіть через 13 років я не звикла до менталітету, атмосфери і сірості. Москва – дивовижне місто, але я не можу сказати, що там мені було добре на душі».

Вона дякувала Росії за старт кар'єри, але скаржилася на часті прояви антисемітизму. До 2022 року вона випускала пісні російською мовою. У соцмережі Х уже звернули увагу на учасницю. Сама співачка зробила обліковий запис в Instagram приватним.

Читайте також: Працювала в РФ та виступала в окупованому Криму: Ізраїль обрав представницю на «Євробачення 2024»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: