Незалежність, яку ми виборюємо: Марта Липчей представила потужну композицію «Не забувай»

Марта Липчей представила новий сингл «Не забувай» та кіновізуалізацію на нього
фото: скріншот

Пісня «Не забувай» закликає пам’ятати, якою високою ціною українцям дається незалежність

Поп-рок виконавиця Марта Липчей презентувала свій новий сингл «Не забувай» та відеокліп до нього. 

У пісні «Не забувай» відображена історія сучасної незалежної України, народу, готового переносити всі тяготи життя заради своєї свободи та незалежності. Премʼєра пісні відбулася в студії «ТСН» під час спеціального ефіру до Дня Незалежності України.

В центрі сюжету – історія української родини, яка розгортається від 90-х до сьогодення. Одинокий батько виховує свою доньку та сина, працює чесно на автомайстерні, передаючи їм віру в Україну, патріотизм та почуття справжньої любові до Батьківщини. Події показують, як час розділяє головних героїв, брата і сестру, і як вони знову зустрічаються на похоронах батька, який віддав життя, захищаючи Україну. Трагедія доньки, що не може побороти біль від втрати батька, ще більше посилюється, коли вона бачить свого брата в уніформі військового. Однак, через власний роздум про минуле, вона приходить до висновку, що найбільша цінність у житті – це люди, готові віддати все заради майбутнього своєї країни.

Пісня «Не забувай» закликає пам’ятати, якою високою ціною українцям дається незалежність.

«Цією піснею я хочу ще раз нагадати, що ми є творцями власного майбутнього. Все в наших руках. Україна має глибоке коріння, нам у спадок дісталась непроста, але велична історія, найкраща в світі земля та неймовірна сила духу. Як би хто не намагався стерти нашу державність, стерти українців з лиця землі – нікому і ніколи це не вдавалося. «Не забувай» – про прагнення і жагу жити у вільній країні. І допоки ми боремося, стоїмо на своїй землі – наше право на самовизначення належить нам. Я уявляю, як мільйони українців разом зі мною співатимуть цю пісню в історичний день нашої Перемоги, всі, як один!» – розповіла Марта Липчей.

Відеоробота «Не забувай» виконана в естетиці кінофільму. Завдяки певним символам вона перегукується з попереднім відео артистки на пісню «Волю в кулак», режисером якої також виступив Артур Лерман. 

«Це вже наша друга спільна робота з Мартою, яка сильно переплітається з концепцією попереднього кліпу «Волю в кулак». Власне, можна навіть називати це музичним кіносеріалом про захисників України. Деякі символи з «Волю в кулак» ми перенесли й у «Не забувай» – наприклад, вода, яка стоїть за очищенням, переродженням, осмисленням глибоких істин, а також зв'язок між «тілом і металом». У «Волю в кулак» важливу роль відіграла шабля, символізуючи трансформацію героя, а в «Не забувай» – це атмосфера автомайстерні, де серед металевих запчастин укріплюється головна героїня», – поділився Артур Лерман.

Відеокліп знімався на кіностудії Довженка, де створювалась уся культова класика українського кіно, тому кінематографічна естетика відчувається буквально в кожному кадрі «Не забувай».

Раніше повідомлялося, що українська співачка Тіна Кароль презентувала потужну композицію «One Nation Under Love» в  День незалежності України. Співачка створила цю пісню спільно з легендарною американською композиторкою Даян Воррен.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: