«Матриця» повертається на екрани. Студія анонсувала п’яту частину

Перший фільм «Матриця» вийшов на екрани у 1999 році і вважається одним із найвпливовіших науково-фантастичних фільмів усіх часів
фото: Warner Bros.

Наразі невідомо, чи повернуться до виконання головних ролей Кіану Рівз та Кері-Енн Мосс

Кінокомпанія Warner Bros. анонсувала вихід п’ятої частини фільму «Матриця», повідомляє Укрінформ з посиланням на The Variety.

Важливою особливість нової частини буде факт, що вперше режисерами франшизи не будуть Лана і Ліллі Вачовскі. Цього разу керувати зйомками  сценарист «Марсіянина» Дрю Годдард. Він також виступить як продюсер, а Лана Вачовскі стане виконавча продюсерка фільму.

Наразі невідомо, чи повернуться до виконання головних ролей Кіану Рівз та Кері-Енн Мосс, які грали Нео та Трініті у попередніх частинах «Матриці».

Подробиці сюжету п’ятої частини франшизи не розголошуються, однак президент студії Warner Bros. Джессі Ерман розповів, що історія просунеться у світ фентезі, не віддаляючись від основи, яка зробила серію успішною.

«Дрю прийшов до Warner Bros. із новою ідеєю, яка, як усі ми віримо, стане неймовірним способом продовження світу «Матриці», вшановуючи те, що Лана та Ліллі почали понад 25 років тому, і пропонуючи унікальний погляд», – зазначив Ерман.

«Матриця», яка започаткувала франшизу в 1999 році, вважається одним із найвпливовіших науково-фантастичних фільмів усіх часів. Він надихнув на створення трьох сиквелів: «Матриця: Перезавантаження» 2003 року та «Матриця: Революція», а також «Матриця: Воскресіння» 2021 року.

Четверта частина, яка вийшла після 18-річної перерви і стала першою, яку зняла одноосібно Лана, стала фінансовим провалом. Частково це пов'язано з тим, що прокат фільму прийшовся на розпал пандемії коронавірусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: