«Євробачення-2024» змінює правила конкурсу: деталі

Україну на цьогорічному конкурсі представлять Alyona Alyona та Jerry Heil
фото з відкритих джерел

Глядачі країн, які не беруть участь у Євробаченні, зможуть голосувати відразу після завершення генеральної репетиції, тобто протягом доби

Оргкомітет міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2024» оголосив про нововведення, які стосуються голосування та виступів учасників. Про це повідомляє «Суспільне».

Відтепер п’ятеро учасників від країн засновниць (Велика Британія, Італія, Франція, Німеччина, Іспанія), а також представник країни, яка перемогла минулого року (нині Швеція), будуть, як й інші конкурсанти виступати у півфіналах. Раніше ж вони виступали лише у фіналі конкурсу.

Учасники від цих країн не змагатимуться за вихід у суперфінал, куди, як і було раніше, проходять автоматом. Проте глядачі тепер зможуть раніше оцінити виступи наживо двічі.

«Євробачення-2024» змінює правила конкурсу: деталі фото 1

Ще одне нововведення стосується голосування. Тепер у суперфіналі голосувати за фаворита можна відразу після першого виступу. Тобто не чекаючи завершення концертної частини вечора.

Також змінилися правила голосування для решти країн, які не беруть участь у Євробаченні. Вони зможуть голосувати відразу після завершення генеральної репетиції суперфіналу. Таким чином у них буде для цього майже доба.

Нагадаємо, Україну на цьогорічному конкурсі представлять Alyona Alyona та Jerry Heil. Їхній пісні букмекери довгий час пророкували перемогу, але нині першість належить іншому конкурсанту.

Стало відомо, що представницю Ізраїля допущено до «Євробачення-2024» після зміни тексту пісні. Нова пісня Hurricane має ту ж мелодію, що і попередня October Rain, змінений лише текст і назва

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: