Євробачення-2024: Представниця Ізраїлю виступила зі скандальною піснею

Еден представила скандальну композицію
Скріншот YouTube

Первинний варіант композиції журі конкурсу не допустило через заполітизованість

Представниця Ізраїлю на Євробаченні-2024 співачка Еден Голан виступила у другому півфіналі із піснею Нurricane, з якою пов'язана скандальна історія. Річ у тім, що первинний варіант цієї композиції називався October Rain, і у ньому йшлося про напад ХАМАС на Ізраїль. Журі не допустило цю пісню до нацвідбору: назвали занадто політизованою. Ледь не в останній момент співачка представила перероблений варіант пісні – Нurricane, із тією самою музикою, проте іншими словами.

Про саму Еден відомо, що вона тривалий час проживала у РФ, і лише пару років тому повернулася до Ізраїля. Батько дівчини родом з Латвії, а мати – українка. Голан перебралася до Росії у п'ятирічному віці, це було пов'язано з роботою її батька. Раніше у цій країні жив та працював її дід Юрій Голан. Більше 10 років прожила у Москві, виїхала звідти лише після початку повномасштабної війни, у 2022 році.

Це – не Скандал із піснею – не єдиний, у який потрапила співачка. У 2016 році вона взяла участь у «Новій хвилі» в окупованому Криму, а у 2018 виступала на сцені російського проєкту «Голос. Діти». Після початку повномасштабної війни співачка відкрито жодного разу так і не засудила російську агресію проти України. У своїх інтерв'ю артистка заявляла, що має «двоякі почуття» щодо РФ: з одного боку вона вдячна «за старт кар'єри», але скаржилася, що росіянки називали її Наташею, бо ізраїльське ім'я було їм незвичним.

Як відомо, після першого півфіналу у гранд-фінал вийшли 10 країн: Україна, Сербія, Португалія, Словенія, Литва, Фінляндія, Кіпр, Хорватія, Ірландія, Люксембург. Наразі фаворитом пісенного конкурсу букмекери називають представника Хорватії Baby Lasagna з піснею Rim Tim Tagi Dim – його шанси на перемогу оцінюються у 40%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: