Помер відомий композитор Сергій Круценко: Джамала звинуватила в його смерті окупантів

фото з відкритих джерел

Композитор  створив музику до більш ніж 30 художніх фільмів, серед яких «Хайтарма»

Помер відомий український композитор та Сергій Круценко. Про це на своїй сторінці в Інстаграм повідомила співачка Джамала.

«Помер мій друг та без перебільшеня – абсолютний геній. Музикант, композитор, аранжувальник, оркестровщик, поет, режиссер, оператор та батько. Людина, з якою я працювала 1,5 року над масштабним проєктом… Сергій Круценко помер не на фронті, але я записую його смерть на рахунок нашого ворога, бо вони забирають не тільки наше життя, але і руйнують наше психологічне та фізичне здоров‘я…. Він залишався ввесь час у Києві, працюючи між виключеннями світла і ховаючись в бомбосховищі», – пише Джамала.

«Він дуже хвилювався. В прямому сенсі, ховав від бомб ввесь матеріал, всю мою музику. І мав завантажити це все з поганим зв‘язком, щоб перекинути на жорсткі диски та файлообмінник. Він розповідав, як залишав будильник на кожні дві години для того, щоб керувати завантаженням… Два тижня поспіль. Після цього він так хвилювався за дітей, яких потрібно було вивезти. За маму, яка була незрячою. Їй було 83 роки та яку повністю доглядав він», – продовжила співачка.

Сергій Круценкоукраїнський композитор, виконавець-мультиінструменталіст, продюсер, режисер, поет та мислитель, спеціаліст з акустичних та візуальних технологій. Як композитор Сергій створив музику до більш ніж 30 художніх фільмів, серед яких «Хайтарма», «Микита Кожум'яка», «ЇЇ молитва». Був художнім керівником та режисером всеукраїнського проєкту «Дивись українське» – проєкту з прокату мікрометражних суспільно вагомих фільмів у передсеансному просторі у всіх кінотеатрах України.

Режисер фільму-опери «Коли цвіте папороть». Режисер та співавтор художнього фільму та міжнародного, гуманістичного проєкту «Адреса на стіні» – виступив продюсером, режисером та саунд-продюсером запису та зйомки фільмів.

Багато працював як продюсер запису великих симфонічних складів для саундтреків кіно та великих концертних, театральних та шоу постановок. У період з 2004 по 2006 роки був радником Міністра культури України з питань кіно та музичної політики. Брав активну участь у розробці необхідних документів для вступу України до Eurimages – Європейського стандарту співвиробництва кінопродукту. З 1991 року брав активну участь у розробці та впровадженні законів про авторське право в Україні.

Читайте також: Пішов з життя відомий український режисер Максим Арделян

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: