Дружина Віталія Білоножка пояснила, чому він останні п’ять років уникав публічності

Прощання з Віталієм Білоножком у Києві
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Артист не хотів, щоб публіка здогадалася про його погане самопочуття

Дружина народного артиста України Віталія Білоножка Світлана вперше прокоментувала болісну втрату коханого. Так, вона повідомила, що тривалий час співак страждав від цукрового діабету. І саме через це Віталія госпіталізували.

«Він себе не дуже добре почував. Цукровий діабет давав про себе знати. Ми лікувалися, ходили на крапельниці. Все було наче добре. Напередодні стало не дуже добре. Я викликала швидку. Лікарі сказали, що потрібна термінова госпіталізація. Діабет – це дуже підступна хвороба. Начебто все йшло як слід. І раптом 9 січня вранці зателефонували сину Євгену. І він говорить: «Мамо, сказали, що татко помер», – із сумом розповіла дружина знаменитості в інтерв'ю Rostyslove Production.

Світлана та Віталій Білоножки
Світлана та Віталій Білоножки
фото: Світлана Білоножко/Instagram

Також Віталій Білоножко боявся підхопити коронавірус, тому постійно дбав про профілактику хвороби. А згодом здоров'я артиста підірвалося від постійних стресів і хвилювань на тлі війни.

«Ковід. Він сам себе лікував, виходив на вулицю, дихав. Він вокаліст, знає, як легеням треба допомогти. Тому що під час ковіду страждають в першу чергу легені. Людина задихається і помирає. І він зміг зробити так, щоб жодна хвороба не причепилася. А тут ще й війна. Боже, він так переживав за кожного воїна», – зазначила Світлана.

До того ж за словами дружини співака, її коханий ще з юних років почав курити. І навіть попри прохання від його близьких позбутися цієї звички, артист навідріз відмовлявся. Через виснаження організму тривалий час Віталій Васильович не виходив на сцену:

«Він не хотів, щоб його бачили трохи втомленим, що він відчуває біль, що не все гаразд. Він хотів вилікуватися, і казав: «Ох, я тоді заспіваю, тримайтеся». Це єдина причина. Він не з’являвся в публічних місцях, не хотів. Він все чекав, що буде краще, але продовжував курити і нікого не слухав. Невід'ємне від нього було, на жаль. Прикро», – додала дружина Білоножка.

Раніше онук Віталія Білоножка розповів, що дід сказав йому перед смертю. 

Нагадаємо, що народного артиста України, засновника та організатора Міжнародного фестивалю сімейної творчості «Мелодія двох сердець» Віталія Білоножка не стало 9 січня. Причиною смерті легенди стала зупинка серця. 12 січня артиста провели в останню путь в Національній філармонії у Києві. Попрощатися зі співаком прийшли його шанувальники і колеги Павло Зібров, Оксана Білозір, Петро Мага та інші.

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року в селі Слобода Буринського району Сумської області. Закінчив Сумське музучилище, Київську національну консерваторію. Працював солістом Київського театру естради на Подолі, а потім – солістом Держтелерадіо.

Артист виступав дуетом разом із дружиною Світланою Білоножко. У грудні 1995 року йому надали звання Народного артиста України. У 1999 році разом із дружиною заснував Міжнародний фестиваль сімейної творчості «Мелодія двох сердець». Паралельно Віталій Білоножко викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури та мистецтва.

Найвідомішими піснями артиста є: «Україно мати», «Боже, дай Україні волю!», «Давайте разом заспіваєм, браття», «Чарівнице», «Щоб ти щасливою була».

Зауважимо, новина про смерть Віталія Білоножка стала несподіванкою для багатьох його друзів та колег в українському шоу-бізнесі. Хоча багато хто з них не бачився з артистом роками. Востаннє Віталій Білоножко виходив на сцену 2019 року. Він важко переніс пандемію коронавірусу і не виходив зі свого будинку. Усі світські заходи та благодійні концерти відвідувала лише його дружина.

Нагадаємо, три місяці тому, 11 жовтня, у столиці прощались з Героєм України, Народною артисткою Ніною Митрофанівною Матвієнко. Тоді провести в останню путь легенду прийшли тисячі українців, серед яких було чимало знаменитостей.

Читайте також: Київ прощається із Віталієм Білоножком. Фоторепортаж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: