Онук Віталія Білоножка розповів, що дід сказав йому перед смертю

Старший син Білоножка – Георгій та онук – Віталій
фото: Станіслав Груздєв, glavcom.ua

Віталія Білоножка не стало 9 січня

Онук народного артиста України Віталія Білоножка пригадав останню розмову зі знаменитим дідом перед смертю. Розмова відбулася на Новий рік. За словами онука артиста, котрого також звуть Віталій, дід почав розповідати йому усілякі життєві історії і кожну він закінчував словами, аби онук «не спокушав долю». Про це пише «Суспільне».

«Він як завжди почав розповідати якісь історії з життя. Майже кожну розмову він закінчував зі словами «Віталію, не спокушай судьбу». І я завжди не дуже розумів, бо мені здавалося, що дід тримав долю за руки», – розповів онук Білоножка.

Нагадаємо, що народного артиста України, засновника та організатора Міжнародного фестивалю сімейної творчості «Мелодія двох сердець» Віталія Білоножка не стало 9 січня. Причиною смерті легенди стала зупинка серця. 12 січня артиста провели в останню путь в Національній філармонії у Києві. Попрощатися зі співаком прийшли його шанувальники і колеги Павло Зібров, Оксана Білозір, Петро Мага та інші.

Віталій Білоножко народився 11 червня 1953 року в селі Слобода Буринського району Сумської області. Закінчив Сумське музучилище, Київську національну консерваторію. Працював солістом Київського театру естради на Подолі, а потім – солістом Держтелерадіо.

Артист виступав дуетом разом із дружиною Світланою Білоножко. У грудні 1995 року йому надали звання Народного артиста України. У 1999 році разом із дружиною заснував Міжнародний фестиваль сімейної творчості «Мелодія двох сердець». Паралельно Віталій Білоножко викладав на кафедрі естрадного співу Київського національного університету культури та мистецтва.

Найвідомішими піснями артиста є: «Україно мати», «Боже, дай Україні волю!», «Давайте разом заспіваєм, браття», «Чарівнице», «Щоб ти щасливою була».

Зауважимо, новина про смерть Віталія Білоножка стала несподіванкою для багатьох його друзів та колег в українському шоу-бізнесі. Хоча багато хто з них не бачився з артистом роками. Востаннє Віталій Білоножко виходив на сцену 2019 року. Він важко переніс пандемію коронавірусу і не виходив зі свого будинку. Усі світські заходи та благодійні концерти відвідувала лише його дружина.

Нагадаємо, три місяці тому, 11 жовтня, у столиці прощались з Героєм України, Народною артисткою Ніною Митрофанівною Матвієнко. Тоді провести в останню путь легенду прийшли тисячі українців, серед яких було чимало знаменитостей.

Читайте також: Київ прощається із Віталієм Білоножком. Фоторепортаж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: