Вбивство Галини Гатчинз. Захист Болдвіна вважає, що справу слід закрити

21 жовтня 2021 року під час зйомок фільму «Іржа» в Нью-Мексико, Болдвін випадково застрелив Галину Хатчінс
фото: Depositphotos

Суд має ухвалити рішення щодо цього клопотання до п'ятниці

У липні у Санта-Фе має відбутися суд щодо актора Алека Болдвіна, якого звинувачують у випадковому вбивстві операторки Галини Гатчина. Але 24 червня його адвокати заявили, що справу слід закрити, оскільки слідчі знищили ключовий доказ. Про це повідомляє Суспільне з посиланням Variety.

Захист актора зазначає, що під час випробувань у 2022 році експерт ФБР вдарив по пістолету – револьверу «Кольт» 45-го калібру – молотком, зламавши внутрішні компоненти. Тепер курок не може залишатися у повністю зведеному положенні.

Вони додають, що через це захист позбавлений можливості дослідити зброю в її первісному стані. А також що експерт попередньо не розбирав її та не фотографував внутрішні компоненти.

Однак прокурорка у справі вважає, що захист все ще може довести свою правоту, використовуючи інші наявні докази.

Суд має ухвалити рішення щодо цього клопотання до п'ятниці. Але суддя вже сказала сторонам, що розгляд справи продовжиться у будь-якому разі.

Нагадаємо, що трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок фільму «Іржа» в Нью-Мексико. Болдвін вистрілив в оператора Галину Хатчінс та режисера Джоела Соуза. Внаслідок цього українка Хатчинс померла в лікарні, а режисер отримав поранення.

Галина Хатчинс народилася та виросла в Україні. Вона закінчила Київський університет ім. Шевченка за спеціальністю «міжнародна журналістика», а потім працювала на зйомках документальних фільмів у Великій Британії. У 2015 році вона здобула кінематографічну освіту в США і зробила успішну кар'єру оператора. У 2019 році Журнал American Cinematographer назвав її однією із молодих зірок американської кінематографії.

Раніше «Главком» писав, що Алек Болдвін отримав позов з України від батьків та сестри загиблої операторки Хатчинс.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: