Болдуїн подав до суду на команду фільму «Іржа» через вбивство українки

Алек Болдуїн намагався домовитися з родичами Хатчінс і взяв на себе ініціативу щодо виплати їм компенсації

Американський актор Алек Болдуін подав до суду проти членів знімальної групи фільму «Іржа», під час роботи над яким було застрелено українку-оператора Галину Хатчинс. Про це пише CNN.

Як повідомляє видання, відповідачами позову є реквізитор Ханна Гутьєррес-Рід, асистент режисера Девід Голлс, постачальник зброї та боєприпасів для зйомки Сет Кенні та реквізитор Сара Закрі. Актор звинувачує їх у недбалості, внаслідок якої йому в руки передали заряджений пістолет, яким він вистрілив у Хатчінс.

Актор заявляє, що брав участь лише у прийнятті творчих рішень і не відповідав за безпеку вогнепальної зброї чи наймання працівників. «Ця трагедія сталася через те, що на знімальний майданчик доставили справжні кулі, які пізніше зарядили в пістолет», – йдеться у позові.

Також у позові зазначається, що Болдуїн намагався домовитися з родичами Хатчінс і взяв на себе ініціативу щодо виплати їм компенсації. Крім того, він звернувся до знімальної групи із проханням закінчити зйомки, щоб вшанувати пам'ять загиблої.

Нагадаємо, що під час зйомок вестерну «Іржа» Алек Болдуїн вистрілив з реквізитного пістолета, вбивши оператора Галину Хатчинс і поранивши режисера Джоела Соузу. Зброя виявилася зарядженою бойовими патронами. Актор стверджував, що не натискав на спусковий гачок, але слідство довело, що це не так. У жовтні 2022 року рідні загиблої оголосили про примирення з Болдуїном і у поновленні роботи над фільмом з січня 2023 року, виконавчим продюсером якої стане чоловік Галини – Метью Хатчинс.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: