Звинувачення проти актора Болдвіна за вбивство українки несподівано пом'якшили

Галина Хатчинс народилася та виросла в Україні
фото з відкритих джерел

Трагедія сталася в жовтні 2021 року під час зйомок фільму «Іржа»

Голлівудському актору Алеку Болдвіну пом'якшили звинувачення за ненавмисне вбивство під час зйомок фільму «Іржа» операторки Галини Гатчинс. Про це повідомляє видання Reuters.

На початку лютого окружна прокурорка Санта-Фе Мері Кармак-Алтвіс висунула звинувачення актору Алеку Болдвіну та консультанту з реквізиту Ханну Гутьєррес-Ріду в ненавмисному вбивстві української операторки Галини Гатчінс. Звинувачення пред’явлено за двома пунктами. Найважче – нехтування безпекою «без належної обережності та обачності». Потенційне покарання передбачає до п'яти років позбавлення волі. Ще одне звинувачення стосується недбалості, що тягне за собою покарання до 18 місяців ув'язнення та штраф у розмірі $5 тис.

Нині звинувачення пом'якшили задля того, щоб уникнути судових позовів з боку Алека Болдвіна та його адвокатів. Зброярці та актору загрожує максимум 18 місяців позбавлення волі.

«Щоб уникнути подальших судових позовів з боку пана Болдвіна та його адвокатів, окружний прокурор і спеціальний прокурор зняли доповнення про вогнепальну зброю до звинувачень у ненавмисному вбивстві», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок фільму «Іржа» в Нью-Мексико. Болдвін вистрілив в оператора Галину Хатчінс та режисера Джоела Соуза. Внаслідок цього українка Хатчинс померла в лікарні, а режисер отримав поранення.

Галина Хатчинс народилася та виросла в Україні. Вона закінчила Київський університет ім. Шевченка за спеціальністю «міжнародна журналістика», а потім працювала на зйомках документальних фільмів у Великій Британії. У 2015 році вона здобула кінематографічну освіту в США і зробила успішну кар'єру оператора. У 2019 році Журнал American Cinematographer назвав її однією із молодих зірок американської кінематографії.

Раніше «Главком» писав, що Алек Болдвін отримав позов з України від батьків та сестри загиблої операторки Хатчинс.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: