Український мільярдер продає знамените кольє принцеси Діани, яке вона одягала перед смертю

фото з відкритих джерел

Частину отриманої коштів буде спрямовано на відновлення України

Ювелірні вироби, які принцеса Діана одягала незадовго до трагічної загибелі, продадуть на аукціоні Guernsey's. Торги відбудуться 27 червня у Нью-Йорку. Коштовності довгий час належали українській родині.

З молотка піде кольє, яке Леді Ді лдягала у червні 1997-го під час відвідин балету «Лебедине озеро» у Королівському Альберт-холі. Прикраса була створена ювелірним будинком Garrard за ескізом королівської особи. Ювеліри під час створення кольє використовували 178 діамантів вагою 51 карат, а також сім 12-міліметрових перлин. Пізніше намисто повернули до Garrard, щоб ювеліри створили до нього сережки. Однак, коли роботу було завершено, принцеси Діани в живих вже не було, повідомляє Reuters. Завдяки торгам очікується отримати за вироби від 5 до 15 мільйонів доларів.

Відомо, що першим покупцем прикрас був британський лорд, який придбав їх для дружини. Жінка ніколи не носила кольє та сережки через зв'язок із покійною принцесою, яка трагічно загинула в автокатастрофі. Згодом прикрасу перепродали через аукціон – набір купив Джим Макінгвейл, меблевий магнат із Г'юстона. В цих коштовностях виходила заміж його донька, але через десять років він теж вирішив продати «Лебедине озеро». Згідно з інормацією виданням The New York Times, набір тоді придбав український мільярдер Марк Гінзбург і зберігав його майже 13 років.

Після початку війни в Україні Гінзбург вирішив продати набір Діани. Згідно із заявою аукціонного дому, частину отриманої суми буде спрямовано на відновлення нашої країни.

Читайте також: Ріші Сунак на прийомі у себе вдома засвітив співачку Руслану та згадав про Зеленського

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: