Прощання з Ніною Матвієнко. Десять фото, які свідчать: її любила вся Україна

Для того, щоб попрощатися із легендарною співачкою, люди чекали в черзі годинами
фото: glavcom.ua

Тоня Матвієнко: «Моя мама – і є Україна»

Сьогодні, 11 жовтня, у Національній філармонії України попрощалися з легендою української сцени, Народною артисткою України Ніною Матвієнко. На прощання із співачкою зранку вибудувалася величезна черга, а сотні людей чекали на можливість вшанувати легенду. «Главком» зібрав найчуттєвіші фотографії, які свідчать – Ніну Митрофанівну любила вся Україна.

На прощання із Ніною Матвієнко люди прийшли із квітами. Серед присутніх було багато знаменитостей та іноземних гостей, проте усіх об'єднувало одне – невимовний смуток на обличчях. Деякі люди не стримували сліз.

Прощання з Ніною Матвієнко: артисти Володимир Данилець і Володимир Моїсеєнко (дует «Кролики»), учасники гурту «Кобза», а також співак Алєксєєв (на задньому плані)
Прощання з Ніною Матвієнко: артисти Володимир Данилець і Володимир Моїсеєнко (дует «Кролики»), учасники гурту «Кобза», а також співак Алєксєєв (на задньому плані)
Черга на прощання із Ніною Матвієнко сягала сотні метрів
Черга на прощання із Ніною Матвієнко сягала сотні метрів

Зал Національної філармонії України, у якому проходить прощання із легендою української сцени, прикрашений. З усіх боків – портрети Нині Матвієнко. Знайомі та шанувальники співачки підходять до фотографій та надовго завмирають, а також кажуть: Ніна Митрофанівна – назавжди жива.

Портрети Ніни Матвієнко із сім'єю
Портрети Ніни Матвієнко із сім'єю

Донька легендарної співачки Ніни Матвієнко приїхала з сім’єю, щоб провести маму в останню дорогу. Тоня Матвієнко дуже важко переживає втрату і не може стримувати емоції, що помітно по її заплаканих очах, проте жінка намагалася триматися.

Тоня Матвієнко ледве стримує сльози. Її підтримує  Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет
Тоня Матвієнко ледве стримує сльози. Її підтримує Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

«Вона була моїм прикладом. У неї дуже велике серце. Вона і є Україна. Дякую, що вона зробила такий внесок для України. Я буду слухати її пісні і знати, що вона поруч. Спасибі їй за все. Вона дуже просила, щоб на похоронах ніхто не плакав. Просила, щоб згадали щось хороше», – сказала Тоня, ледь стримуючи сльози.

На прощання із Ніною Матвієнко прийшли й відомі колеги. Зокрема, прийшов український поет та композитор, один із засновників сучасної української естрадної пісні та Народний артист – Юрій Рибчинський, який писав пісні для Матвієнко. Рибчинський не може стримати емоцій, коли бачить білу труну, в якій спочиває Ніна Матвієнко. Його підтримують та заспокоюють знайомі.

Юрій Рибчинський не стримує емоцій не прощанні із Ніною Матвієнко
Юрій Рибчинський не стримує емоцій не прощанні із Ніною Матвієнко

Кожен, хто підходить до труни Ніни Матвієнко, на деякий час завмирає. Кажуть, що не можуть повірити, що легендарної співачки вже нема. 

Прощання з Ніною Матвієнко. Десять фото, які свідчать: її любила вся Україна фото 1
Прощання з Ніною Матвієнко. Десять фото, які свідчать: її любила вся Україна фото 2
Люди не можуть стримати сліз на прощанні із Ніною Матвієнко
Люди не можуть стримати сліз на прощанні із Ніною Матвієнко

Попрощатися із Ніною Митрофанівною прийшли зірки української естради. Зокрема співак і танцюрист Монатік, зірка естради та Народний артист Павло Зібров, подружжя Народних артистів Білоножко, лідер гурту «Воплі Відоплясова» Олег Скрипка, Народні артисти Віктор Павлік та Микола Гнатюк. 

Співак Олег Скрипка на прощанні з Ніною Матвієнко
Співак Олег Скрипка на прощанні з Ніною Матвієнко

Співак Монатік розповів, що його найголовніший спогад про Ніну Матвієнко – це те, як вона його надихала на творчість. Для того, щоб вшанувати пам'ять артистки, співак приніс величезний букет червоних троянд.

Монатік розповів, за що поважає Ніну Митрофанівну
Монатік розповів, за що поважає Ніну Митрофанівну

На прощанні зачитали також промову від президента Володимира Зеленського, який ще раз висловив співчуття рідним та запевнив, що з українцями назавжди залишаться «неперевершений автентичний і справді магічний голос» Ніни Матвієнко.

«Ми пережили нелегкі часи. Ми пережили гоніння, бо ми співали козацькі, стрілецькі, повстанські пісні, пісні патріотичні, пісні календарно-обрядові. Ми їздили на Рівненщину, на Полтавщину, ми збирали ці пісні, намагалися виконувати так, як виконують в регіонах», – поділилася Народна артистка України Валентина Ковальська.

Вона додала, що 2023 рік забрав двох подруг, «посестер по тріо «Золоті ключі»»: «Це для мене неможливі речі, уявити дуже важко. Я співала середнім голосом, а вони біля мене. А тепер я лишилася без цих крил, і мене треба наново ростити, щоб виховати своїх студентів. Щоб і вони любили українську пісню як любили ми троє».

Незважаючи на те, що прощання із співачкою мало закінчитись о 13:00, його продовжили через велику чергу шанувальників Ніни Митрофанівни, які хотіли з нею попрощатися. Люди, попри великий натовп, чекали годинами, щоб віддати шану легенді української сцени. 

Нагадаємо, 8 жовтня пішла з життя легенда української сцени, Народна артистка України Ніна Матвієнко. 10 жовтня їй виповнилося б 76 років. Причини смерті жінки наразі невідомі. Прощання з легендою розпочалося звечора 10 жовтня з всенічного читання псалтиря за упокій у Свято-Феодосієвськоу монастирі в Києві, а зранку провели заупокійну літургію і панахиду. 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: