Стало відомо, який незвичайний презент привіз Зеленському прем'єр-міністр Японії

фото з відкритих джерел

Кішіда часто фотографується у своєму офісі з великим «шямоджі перемоги»

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда відвідав днями з візитом Україну та зустрівся в Києві із Володимиром Зеленським. Японські журналісти з’ясували, що він подарував президенту України під час зустрічі. Подробицями події на своїй сторінці у Фейсбук поділився журналіст Укрінформу Хірано Такаші.

«Після завершення візиту прем'єра Японії до України, японські журналісти зацікавилися, що Кішіда подарував Зеленському під час зустрічі, – пише Фуміо Кісіда. – Газета «Санкей» від з'ясувала, що його подарунком став «Шямоджі перемоги».

«Шямоджі – японський кухонний інструмент (історично – дерев'яний) для перекладання звареного рису до тарілок, – пояснює журналіст. – А «шямоджі перемоги (必勝しゃもじ)» є популярним сувеніром у Хірошімі (рідне місто Кішіди). На інструменті написано слово «Обов'язково переможемо (必勝)» каліграфічним стилем. Важливо знати історичний контекст, що японські військові масово носили їх, як талісман під час японсько-цінської (1894-1895) та японсько-російської війни (1904-1905), бажаючи неодмінної перемоги. Японці добре знають, що Кішіда часто фотографується у своєму офісі з великим «шямоджі перемоги», зокрема під час виборів. І цього разу він вибрав такий символічний подарунок зі своїм підписом для Зеленського».

Читайте також: Київ з таємним візитом відвідала одна з найбагатших жінок світу: подробиці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: