Шведська журналістка ганебно пожартувала про переселенок з України

Українські біженки стали об'єктами глузувань шведської журналістки
фото з відкритих джерел

Посольство України вимагає від жінки публічних вибачень. Натомість журналістка перепрошувати не збирається

У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми назвала біженок з України повіями. Про це повідомляє Wonderzine Україна.

Під час ефіру гумористичного шоу на місцевому телебаченні журналістка вирішила пожартувати про українських біженок. Суть цієї програми полягає в тому, що її учасники, як правило шведи, вгадують правдиві або ж хибні твердження, запропоновані «комісією». До її складу входила та сама Елаф Алі. Ведучий спитав, яка група іммігрантів у 2022 році отримала найбільше дозволів на проживання у Швеції. На це журналістка відповіла, що йдеться про українців.

«Вони блондинки і блакитноокі, тому ви не помічаєте їхньої присутності, крім як у борделях», – сказала Алі.

Посольство України у Швеції відреагувало на коментар журналістки та закликало її публічно вибачитися перед українками.

«Вважаємо такі висловлення глибоко образливими та абсолютно неприйнятними, враховуючи обставини повномасштабної російської військової агресії проти України, яка змусила українських жінок рятувати своє життя та життя своїх дітей за кордоном. Закликаємо журналістку Елаф Алі до публічного вибачення, а керівництво каналу SVT – вжити необхідних заходів для унеможливлення подібних ситуацій у майбутньому», – зазначили представники посольства.

Натомість журналістка не очікувала, що її ганебні слова миттю розлетяться мережею. Вона почала бідкатися, що її за «жарт» у соціальних мережах «бомбардують». Вона додала, що «божевільною є думка, ніби група людей має імунітет щодо жартів над ними».

Тим часом на каналі заявили, що вживати заходів не планують. Мовляв, сказане у цій програмі – «у межах свободи слова». Крістіна Гілл, керівниця програми, додала, що цей проєкт обігрує «стереотипи та національності».

Як повідомлялося раніше, південнокорейський актор, зірка серіалу «Гра в кальмара» О Йон Су отримав вісім місяців умовного терміну за сексуальні домагання. 79-річний актор, за даними слідства, обійняв жінку під час прогулянки й поцілував її без згоди.

Нагадаємо, українська співачка-зрадниця Ані Лорак у лютому подала заяву на отримання російського громадянства.

Шведське місто Мальме, у якому цьогоріч відбудеться пісенний конкурс «Євробачення-2024», оприлюднило план заходів, які триватимуть з 4 по 11 травня.

Читайте також: «Євробачення-2024» змінює правила конкурсу: деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: