Режисер оскароносного «Оппенгеймера» отримає лицарське звання

Крістофер Нолан отримає лицарське звання, а його дружина Емма Томас – титул дами
фото з відкритих джерел

Завдяки кінострічці «Оппенгеймер» Нолан вперше отримав «Оскар» за найкращу режисерську роботу

Британський кінорежисер Крістофер Нолан отримає лицарське звання, а його дружина, кінопродюсерка Емма Томас, – титул дами. Уряд Великої Британії нагородить подружжя за їхні заслуги в кінематографі. Про це пише BBC.

Зокрема Нолана відзначили за кінострічку «Оппенгеймер», яка принесла йому першу статуетку «Оскар» за найкращу режисуру. Його дружина була продюсеркою цього ж фільму. Загалом стрічка зібрала сім нагород на кінопремії.

Крістофер Нолан раніше був номінований на шість премій «Оскар», проте до 2024 року жодного разу не отримував нагороду за режисуру.

Окрім «Оппенгеймера», подружжя разом працювало також над фільмами «Тенет», «Дюнкерк», «Інтерстеллар», «Темний лицар» та інші.

Зазначимо, процес посвяти в лицарі, або аколада, у Великій Британії має вікові традиції. Основним критерієм для нагородження лицарства є визначний внесок у різні сфери життя, такі як громадська служба, політика, наука, мистецтво, а також благодійна діяльність. 

Потенційних кандидатів розглядає Комітет з нагородження лицарством, що складається з високопосадових чиновників та експертів. 

Урочиста церемонія нагородження проводиться в одному із королівських палаців, зазвичай у Букінгемському палаці в Лондоні. Під час церемонії кандидата нагороджують король або королева, які вручають йому медаль та документи, що підтверджують його статус лицаря.

Після того, як кандидат приймає медаль, йому накладають на плече меч, що символізує його новий статус лицаря. Після цього він отримує право вживати звання «сер» перед своїм ім'ям.

Нагадаємо, у ніч проти 11 березня відбулася головна подія року у світовому кінематографі – вручення премії «Оскар». Стрічка «Оппенгеймер» режисера Крістофера Нолана отримала премію «Оскар» у номінації «Найкращий фільм».

До слова, документальний оскарівський фільм «20 днів у Маріуполі» встановив рекорд з переглядів на українських стримінгових платформах у перший вікенд.

Читайте також: Оскар 2024: оголошено переможців найпрестижнішої кінопремії світу (список)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: