Репер-військовий Ярмак: Дивуюся, що люди віддають життя за Україну, спілкуючись російською

Як зазначив Ярмак, у побуті українцям потрібно максимально переходити на рідну мову
фото з відкритих джерел

«Треба забувати російську мову, вона століттями нам несе тільки смерті і страждання»

Український реп-виконавець та нині військовослужбовець Олександр Ярмак в інтерв’ю «Главкому» розповів, як він ставиться до російськомовних військових.

Зокрема, Ярмак прокоментував нещодавній скандал з мовознавицею та екснардепкою Ірино Фаріон.

«Загалом я зрозумів, що хотіла сказати пані Фаріон. Теж до сих пір дивуюся, що люди віддають свої життя на фронті за Україну, при цьому спілкуючись російською. Державна мова у нас одна», – сказав він.

Як зазначив військовий, у побуті українцям потрібно максимально переходити на рідну мову.

«За всяку ціну треба абстрагуватися від російського. Забувати російську мову. Бо російська століттями нам несе тільки смерті і страждання. Ворог цим користується через наше недосконале знання суті проблеми», – пояснив Ярмак.

Натомість виконавець вважає, що Фаріон «невдало сформулювала свою тезу» про російськомовних військових через що й зараз несе відповідальність.

Нагадаємо, Олександр Ярмак – український репер, автор хітів «22», «Вставай», Back to the game, учасник Євромайдану. Коли почалася повномасштабна війна, він пів року їздив на фронт із концертами, а потім нарешті, як і хотів, потрапив на фронт. Нині командує взводом операторів дронів у складі 14-го окремого полку ЗСУ.

Раніше український реп-виконавець Олександр Ярмак висловив свою думку щодо скандалу, який виник після концерту співачки Світлани Лободи у Харкові.

Читайте також: Репер-військовий Ярмак: За всяку ціну треба забувати російську мову

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: