Помер олімпійський чемпіон, іменем якого названий революційний стрибок в легкій атлетиці

В Америці спорстену ще при житті встановили пам'ятник
фото з відкритих джерел

Дік Фосбері прославився на весь світ на Олімпійських іграх 1968 року в Мехіко

Легендарний американський стрибун у висоту Дік Фосбері помер у 76 років. Фосбері – олімпійський чемпіон 1968 року. Він відомий також як винахідник сучасного способу стрибка у висоту (фосбері-флоп). Екс-легкоатлет помер від рецидиву раку.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Schulte Sports (@ray_schulte)

«З важким серцем повинен повідомити, що мій давній друг і клієнт Дік Фосбері мирно помер уві сні рано-вранці в неділю після короткочасного рецидиву лімфоми»,  – написав у соцмережах колишній агент спортсмена Рей Шултьє.

Фосбері прославився на весь світ на Олімпійських іграх 1968 року в Мехіко, завоювавши «золото» унікальним стрибком спиною вперед, який використовується атлетами і досі, та названий на честь американця – фосбері-флоп. На той момент у цьому виді домінували перекидний стиль і так звані «ножиці». Але після Ігор у Мехіко, незважаючи на скепсис тренерів провідних збірних, стиль Фосбері швидко почав набувати популярності. На Олімпіаді-1980 вже 13 із 16 фіналістів використали його метод.

Сам американець після завершення кар'єри оселився у невеликому містечку в штаті Айдахо, щоб стати інженером, займатися розвитком своєї компанії та брати участь у міжнародних спортивних організаціях для розвитку спорту. У нього залишилися дружина Робін, син Еріх, а також падчерки Стефані Томас-Фіппс та Крістін Томпсон.

Читайте також: Грубо порушила протокол. Кейт Міддлтон прилетіло за неповагу до короля

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: