Телеведуча Кароліна Ашіон зізналася, як її змушували в Німеччині знімати неправду про Україну

Ашіон: Мене не полишає таке дивне відчуття – суміш майже божевільноі радості з відчуттям провини
фото з відкритих джерел

Телеведуча повернулася додому

Телеведуча Кароліна Ашіон, яка під час війни знайшла тимчасовий прихисток в Німеччині,  написала в соцмережі про своє повернення додому. За словами Ашіон, у Німеччині вона працювала журналісткою на каналах RTL News і n-tv. Вела щоденну програму Ukraine Update.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Karolina Ashion/Каролина Ашион (@karolina_f_ashion)

«В Україну я повернулась півтора тижні тому. Назавжди. Ви знаєте, я там працювала на одному з провідних німецьких телеканалів. Вже тиждень мене не полишає таке дивне відчуття – суміш майже божевільноі радості з відчуттям провини за те, що пропустила щось надзвичайно важливе, щось таке, без чого складно ідентифікувати себе українкою, що сповна пережила цю війну. Я звичайно про подіі минулорого року – найстрашнішої української весни. Хоча там, у Німеччині, в цьому іграшково-безпечному світі, я засинала і прокидалась з новинами про Україну, розповідала про всі ці страхіття в своїй щоденній програмі Ukraine Update, сперечалася з продюсером, що саме цю фразу «Україна на першій лінії фронту захищає країни Європи з їхніми цінностями» треба залишити, бо це «не моя особиста думка, а думка вашої фрау (маючи на увазі пані Урсулу Фон Дер Ляйен). Ті, хто знають мою запальну вдачу, легко можуть уявити цей епізод», – пише Кароліна.

«Таких епізодів було декілька. І найяскравіший стався в Києві, під час мого відрядження. Мої німецькі колеги їхали з чітким редакційним завданням – отримати сюжет, в якому українці начебто втомилися від війни і тому готові, аби керівництво країни сіло за стіл переговорів з рашою. І мої буквально стінання про те, що це неможливо і ви не знайдете жодного українця з такою думкою, нікого не обходили. Так ми і приїхали до Києва. Ашіон зазначила, що тоді посварилася з продюсером, який назвав її «некерованою», а у підсумку записала «нейтральну підводку до сюжету про Україну».

«Потім були ще декілька місяців роботи. Потім пару місяців на закриття німецької історії. І тиха радість, що буквально розриває тебе з середини», – додала телеведуча.

До слова, в одному з інтерв’ю Ашіон розповідала, що на німецькому ТБ, якщо врахувати податки, заробляла менше, ніж в Україні. Телеведуча мешкала у будинку чоловіка, з яким товаришує вже 20 років. Він веде «усвідомлене холостяцьке життя» та має серйозний кавовий бізнес.

Читайте також: Навчимо батьківщину любити. Держдума вимагає забрати все майно у Земфіри через нову пісню

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: