Помер мільярдер та інженер Гордон Мур, завдяки кому з'явилися персональні комп'ютери

Фонд Гордона та Бетті Мур і пожертвував понад $5,1 млрд на благодійність
фото з відкритих джерел

Мур мирно помер у себе вдома на Гаваях в оточенні родини  

Співзасновник корпорації Intel Гордон Мур, американський мільярдер та інженер, піонер напівпровідникової електроніки, помер у 94 років.

Мур почав працювати над напівпровідниками ще у 1950-х роках. Ставши одним із співзасновників компанії в 1968 році, він був одним із тих інженерів, завдяки яким процесори Intel були встановлені більш ніж у 80% персональних комп'ютерів у світі.

Гендиректор Intel Пет Гелсінгер заявив, що «Мур визначив технологічну галузь своїми знаннями та баченням». Як повідомляється на сайті компанії, Гордон Мур мирно помер у себе вдома на Гаваях в оточенні родини.  

Легендарний інженер народився у Сан-Франциско 3 січня 1929 року. Разом з колегою Робертом Нойсом (1927-1990) влітку 1968 він заснував Intel. Вони також започаткували виробника перших у світі масових інтегральних схем Fairchild Semiconductor. До 1975 Мур обіймав посаду віце-президента в Intel, потім він став президентом компанії, в 1979 він очолив раду директорів Intel і став генеральним директором. Гордон Мур відмовився від посади гендиректора у 1987 році, але залишився головою ради директорів. Він залишив пост у 2006 році. 2000 року разом із дружиною підприємець створив Фонд Гордона та Бетті Мур і пожертвував понад $5,1 млрд на благодійність. «Безумовно, приємно опинитися у потрібному місці у потрібний час», – цитує Reuters інтерв'ю Мура, яке той дав у 2005 році.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: