Скандал на СТБ. Канал покаже серіал, де російському актору приліпили голову українського

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

З допомогою технологій кіноділки змінити обличчя артисту, який підтримує війну в Україні

На телеканалі СТБ стартує показ серіалу «Останній лист коханого». Одну з головних ролей в кінокартині зіграв російський артист Прохор Дубравін. Телеканал не наважився випускати в ефір кіно з росіянином, однак не придумав нічого іншого, ніж з допомогою компьютерних технологій змінити обличчя артисту.

На це неподобство звернув увагу український актор Петро Крилов. «Здавалося, все добре: на нас чекає український драматичний серіал з класними акторами, – розповідає Крилов на своїй сторінці в ФБ. – Але є одна проблема: одного з героїв не існує, це діпфейк (методика синтезу зображення людини, яка базується на штучному інтелекті). Насправді це російський актор Прохор Дубравін, який дуже багато років знімався в Україні, однак після вторгнення жодним словом не обмовився про війну. І тепер на своїй сторінці в соцмережі він вітає росіян з днем перемоги. Невже Прохор зробив пластичну операцію, щоб з'явитися в українському серіалі? Ні! Це зробив телеканал СТБ. Після скандалу з серіалом «Кріпосна» канал дуже обережно ставиться до появи росіян у своїх продуктах. Обличчя, яким замінили Дубравіна, взяли у актора Дмитра Саранскова».

Скандал на СТБ. Канал покаже серіал, де російському актору приліпили голову українського фото 1

Зліва Прохор Дубравін, справа Дмитро Сарансків

Крилов каже, що, коли дізнався про цю історію, написав Дмитру та запитав, чи в курсі він всього цього. Дмитро нічого на це не відповів – не в Фейсбуці, не в телеграм, хоча повідомлення переглянув.

«Чому це відбувається? – продовжує Крилов. – Як сказав колись Симон Петлюра, що не так страшні московські воші, як українські гниди?».

Тим часом в мережі вже з'являються обурені коментарі і під анонсом серіалу на ютуб: «Навіщо замінили обличчя російського актора на українського?», «Всі відмовляються від росіян, а СТБ – це окрема планета?», «Соромно за вас! Гроші, як бачу не пахнуть ? Скільки ще це триватиме?».

Читайте також: Крінж від зірки «Кварталу». В мережі розгорівся скандал через пісню про жінок-військових

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: