Наймолодшим мільярдером у світі став 18-річний італієць

Клементе дель Веккйо успадкував частку батька – засновника виробника окулярів Ray Ban та Oakley
фото з відкритих джерел

Клементе дель Веккйо успадкував частку у бізнесі покійного батька

Наймолодшим мільярдером у світі став італієць Клементе дель Веккйо. У 18 років він успадкував частку у бізнесі покійного батька – засновника виробника окулярів Ray Ban та Oakley. Про це пише американський Forbes.

Згідно з новим рейтингом найбагатших людей планети, статки дель Веккйо оцінюються в $3,5 млрд. У статусі наймолодшого мільярдера він змінив німця Кевіна Девіда Леманна, який успадкував частку в німецькій аптечній мережі dm-drogerie.

Клементе – молодша дитина Леонардо дель Веккьо, засновника найбільшого виробника окулярів у світі Luxottica (володіє брендами Ray Ban та Oakley, випускає оправи для Chanel, Giorgio Armani, Prada та Versace).

Леонардо дель Веккьо, який належав до найбагатших людей Італії, помер влітку 2022 року. Його спадкоємці – сім дітей та вдова – отримали частку в холдингу Delfin, через яку бізнесмен володів частками в Luxottica, страховій компанії Generali, банках Mediobanca та UniCredit та девелоперській компанії Covivio.

Загалом у новому рейтингу Forbes виявилося 15 мільярдерів у віці 30 років або молодших. Найзаможніший із них – 30-річний Марк Матешиць. Він успадкував 49% акцій Red Bull після смерті батька, співзасновника компанії Дітріха Матешиця. Незабаром після цього спадкоємець залишив свою посаду в компанії, щоб зосередитися на ролі акціонера. Статки Матешиця оцінюють у $34,7 млрд.

Більшість мільярдерів у рейтингу Forbes – бізнесмени у віці. Середній вік учасника списку, згідно з підрахунками видання, становить 65 років. Найстарший учасник – засновник страхової компанії Mercury General Джордж Джозеф, якому у вересні виповниться 102 роки.

Читайте також: Трьохрічний українець виступив з важливим нагадуванням та став зіркою соцмереж

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: