«Українські жінки – це сила і любов». Як політики вітали з Днем матері

фото^ Петро Порошенко/Facebook
Українські матері – це міцна опора, яку не знищити жодному ворогу

12 травня в Україні відзначили День матері

У другу неділю травня Україна відзначає міжнародний День матері. У цьому році свято припало на 12 травня. Українські політики зворушливо привітали зі святом своїх мам. Народні депутати опублікували фото та зі своїми мамами у соціальних мережах. Як це було – читайте в матеріалі «Главком».

Привітав свою маму зі святом народний депутат України від партії «Слуга народу» Олександр Юрченко. Нині нардеп проходить службу в Збройних силах України. 

Народний депутат Олександр Юрченко з мамою
Народний депутат Олександр Юрченко з мамою
фото Олександр Юрченко, Facebook

Політик опублікував на своїй сторінці у «Фейсбуці» де він у військовій формі разом зі своєю мамою.

«З днем матері! Дякую мамо, що виховала мене чоловіком. Дякую, що не спала, хвилювалася і віддавала величезні сили! Дякую всім жінкам, які виховали націю незламних!», – написав Юрченко.

Долучився до привітань п’ятий президент України Петро Порошенко. Він зазначив, що українські матері – це про сльози і любов, про біль і мужність, про відчай і силу, про страх та надію.

Українська мати обіймає військового
Українська мати обіймає військового
фото Петро Порошенко, Facebook

За словами політика, українські матері пропускають «перше» сина чи доньки, бо захищають в холодному окопі їх міцний сон, перше слово, першу посмішку, перший крок, перший дзвоник, першу закоханість…

«Витримали ворожі обстріли, коли вивозили дітей з-під російської окупації. Заспокоювали дитячий плач через сотні клятих ракетних обстрілів. Вистояли десятки годин на українському кордоні, щоб забрати дітей подалі від жахіть війни», – пише Порошенко.

Він нагадав, що українські матері благословили власну дитину на захист держави, а зараз чекають на коротке повідомлення в месенджері: «Мамо, я живий».

За словами Порошенка, українські жінки навчились розбиратись в тому, який же бронік краще захищає, яка каска надійніша, а берці зручніші . «І навчились, витираючи сльози, опікуватись побратимами свого загиблого сина. Або щодня молитись про життя полоненого сина чи доньки», – зазначив політик

Порошенко зауважив, що українські матері – це міцна опора, яку не знищити жодному ворогу. «З днем матері!», - додав п’ятий президент України.

Народна депутатка Ірина Геращенко у День матері нагадала, як складно бути мамою в Україні.

«Після кожної атаки запитувати себе, чи залишати дітей  вдома чи вивозити. Й ніхто не знає, як правильно для дитячої психіки. Це щоразу під час тривоги думати, як вони там зараз  вчаться в бомбосховищі. Це будити вночі і переходити разом у коридор. Це радіти кожному дню разом. Дякувати ЗСУ за кожен цей день. Це плакати від новин про вбитих російськими терористами дітей і їх мам,що намагалися собою закрити дитину.

Зранку я написала всім знайомим мамам, чиї сини загинули на війні. Ці жінки живуть фотографіями і спогадами, спілкуванням з підрозділами своїх синів і збором допомоги, увічненням памʼяті і любовʼю, яку не можна вбити ворожою кулею. Мій їй доземний уклін і обійми…

Бути мамою в Україні – це любити, молитися  і ненавидіти. Так сильно, що перехоплює в горлі. Нехай наша спільна любов захистить Україну. Нехай кожна мама дочекається свого сина і доньку з війни. Нехай кожна мама- воїн повернеться до своїх дітей жива і здорова. Нехай наша несамовита ненависть  допоможе нашій Армії знищити ворога», – додала народна депутатка.

Долучилась до привітань громадська діячка Людмила Денісова, вона опублікувала фото на сторінці у соціальній мережі разом зі своїми доньками.

Людмила Денісова з доньками
Людмила Денісова з доньками
фото Людмила Денісова, Facebook

«Материнська любов – найсильніша у світі!Вона підтримує нас не тільки в дитинстві, а й протягом усього життя. Ми бережемо її, якими б дорослими і самостійними ми себе не вважали. Сьогодні мене вітають мої доньки, а я вітаю їх, бо ми всі – мами. Я вітаю свою найкращу матусю! Усіх українських матерів і бабусь! Зі святом! З днем Матері!», – підписала фото з доньками Людмила Денісова.

Також привітав українських матерів зі святом народний депутат Сергій Тарута. Він згадав свою маму, якої вже немає в живих. За його словами цього року вона б святкувала 100-річний ювілей.

Сергій Тарута з мамою
Сергій Тарута з мамою
фото Сергій Тарута, Facebook

Він розповів, зо його мама була надзвичайною жінкою, працелюбною і надзвичайно турботливою, яка  огортала любов’ю всіх рідних і близьких, яка подарувала світові трьох синів.  

«Вона сама була красивою і любила красу. Саме мамочка вишила мою першу вишиванку. Вона сама шила одяг, вишивала, вбирала нас, малих, до дитячого садочка. Можливо, тому що то дитячий спогад, а може, тому що руки у мамочки були золоті, красивіших вишиванок не пам’ятаю. І ще картини, які вишивала мамочка, прикрашаючи дім. Не спала ночами – стібок до стібка. Весь день так тяжко працювала, а вночі замість сну – вишивала», – пригадує Тарута. 

Він зазначив, що саме мама прищепила йому любов до праці. «Я завжди жартую, що в бізнес прийшов в 7 років. Саме тоді почав допомагати батькам вирощувати овочі на городі. Понад тридцять років город і важка праця були єдиним способом заробити на гідне життя», – розповів Тарута.

Він зазначив, що мама завжди працювала і була найсвітлішою людиною, з усіх, кого я знаю. «Досі чую її голос, коли вся родина збиралась за великим столом, а мамочка співала українських пісень. Для кожної дитини мама – цілий світ. Із Днем матері, дорогі!», – написав Тарута.

Нагадаємо, офіційно відзначати День матері в Україні почали вже після здобуття Незалежності – 10 травня 1999 року був підписаний відповідний указ президента.

Українські зірки масово відзначили вчора День матері – і принагідно виклали у своїх соцмережах світлини із найдорожчою людиною. Ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков привітав свою маму Наталію Кудрю з Днем матері, а також показав архівне фото із нею.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: