Порушення закону про «іноагентів». Андрію Макаревичу загрожує кримінальна справа

Після початку війни з Україною Макаревич виїхав із Росії
фото з відкритих джерел

Макаревичу загрожує кримінальна справа щодо порушення порядку діяльності «іноагента». Максимальне покарання за цією статтею передбачає два роки позбавлення волі

Таганський районний суд Москви оштрафував на 30 тисяч рублів лідера групи «Машина времени» Андрія Макаревича за відсутність маркування «іноземного агента» на його публікаціях. Приводом для складання протоколу стали кілька дописів на сторінці музиканта у соцмережі «ВКонтакте». Роскомнагляд зазначив, що на них не було плашки із зазначенням статусу, наданого Макаревичу російським мін'юстом, передає ТАСС.

Адвокат музиканта Олександр Альдаєв заявив у суді, що його клієнт не є власником цієї сторінки. Проте представник Роскомнагляду наполягав на зворотному, стверджуючи, що сторінку було верифіковано «належним чином». За його словами, також на її справжність вказують посилання на інші облікові записи Макаревича в соцмережах та низку публікацій, розміщених з маркуванням «іноагента».

Музиканта притягують до адміністративної відповідальності за цією статтею вже вдруге. Вперше Макаревича було оштрафовано за відсутність плашки «іноагента» у дописах у телеграм-каналі, опублікованих у серпні 2023 року. Симонівський районний суд Москви зобов'язав його виплатити 35 тисяч рублів.

Тепер Макаревичу загрожує кримінальна справа щодо порушення порядку діяльності «іноагента» (стаття 330.1 КК). Її можуть порушити після двох адміністративних штрафів, які набрали чинності протягом року. Максимальне покарання за цією статтею передбачає два роки позбавлення волі.

Після початку війни з Україною Макаревич виїхав із Росії. Зараз музикант мешкає в Ізраїлі.

Нагадаємо, раніше  Андрій Макаревич заявив, що росіяни відповідають за війну проти України, яку розв'Після початку війни з Україною Макаревич виїхав із Росії. Зараз музикант мешкає в Ізраїлі. язав Володимир Путін.

Коментуючи заборону ввезення певних ліків у РФ через санкції, музикант зазначив, що це правильно, оскільки саме Росія напала на Україну. Співак зазначив, що саме президент РФ Володимир Путін ухвалює рішення, але люди відповідальні за свого президента. 

Читайте також: Піаніст Павло Гінтов: Російська музика для мене отруєна. Фізично не можу її грати, це – тортури

Також відомо, що МВС Росії оголосило у розшук активістку антивоєнного проекту Freedom Birds for Ukraine та правнучку радянського льотчика Валерія Чкалова Дар'ю Богданову. Інформація про це з'явилась у базі розшуку відомства, пише  «Медіазона». Про те, що проти Богданової порушено кримінальну справу щодо закликів до тероризму (ч. 2 ст. 205.2 КК), раніше повідомив професійний донощик Віталій Бородін. Він написав скаргу на активістку, стверджуючи, що Богданова «виступала з антиросійськими заявами, збирала гроші для армії України» та «закликала завдати ядерного удару по Москві».

До слова, Борис Акунін, відомий також як Григорій Чхартішвілі, один з найвідоміших російських письменників та «іноземний агент» у путінській Росії, підтримав легіон «Свобода Росії» і всю російську збройну опозицію, яка воює проти Путіна. Нагадаємо, Басманний районний суд Москви заочно заарештував на два місяці письменника Бориса Акуніна (Григорія Чхартішвілі).  Його заарештували у справі про військові «фейки» (стаття 207.3 КК РФ) та про публічне «виправдання тероризму» (стаття 205.2 КК РФ).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

З початку окупації Криму і частини Донбасу Павло активно демонструє громадянську позицію в Америці
Піаніст Павло Гінтов: Російська музика для мене отруєна. Фізично не можу її грати, це – тортури Інтерв’ю
Безугла вважає, що надання інформації в Україні має відповідати потребам воєнного часу
Навіщо Україні витрачати гроші на телеканали, які ніхто не дивиться? Депутатка пропонує рішення
Інформатором виявився фахівець у сфері IT-технологій, ідеологічний прихильник рашизму
Наводив російські ракети на Дніпро: СБУ затримала інформатора РФ
Мешканка Орська розповіла меру все, що думає про нього
«Ти сидиш у чистих штанах, а твій син – у Дубаї»: мешканка затопленого Орська накинулася на мера
Суддя Богдан Львов під час судового сдухання 25 квітня 2024 року
Розгляд справи щодо паспорта РФ. Суддя Львов одягнув світшот із підтекстом
За словами неназваного працівника Telegram, українські офіційні боти «тимчасово були відключені через помилку»
Стало відомо, чому Telegram заблокував роботу українських офіційних чат-ботів
Кияни перелазять через огорожу ботанічного саду
Кияни «штурмують» ботанічний сад через популярний тренд із соцмережі (відео)
Telegram – це платформа, яка найменше співпрацює з урядами країн
Євросоюз обрав наглядовий орган, який контролюватиме роботу Telegram
Перші західні винищувачі F-16 будуть поставлені в Україну з Данії
Коли F-16 «будуть у повітрі над Україною»? Данія зробила важливу заяву
Дата публікації новини: