Наймолодша прем'єрка у світі втратила не лише посаду, а й чоловіка

фото з відкритих джерел

У квітні Марін подала заяву про звільнення з посади прем'єр-міністра Фінляндії та відставку свого уряду

В.о. прем'єр-міністра Фінляндії Санна Марін та її чоловік Маркус Ряйккенен подали на розлучення. Про це Марін повідомила у соцмережі.

Наймолодша прем'єрка у світі втратила не лише посаду, а й чоловіка фото 1

«Ми вдячні за 19 років спільного життя та улюблену дочку. Ми, як і раніше, найкращі друзі», – розповіла голова кабміну. Марін зазначила, що вони з Ряйккененом продовжуватимуть проводити час «як сім'я та один з одним», і додала, що коментувати цю ситуацію далі вони не будуть. Марін та Ряйккенен познайомилися, коли їм було по 18 років. Пара одружилася трохи менше трьох років тому, у серпні 2020 року. Подружжя має спільну дочку. 

У квітні Марін подала заяву про звільнення з посади прем'єр-міністра Фінляндії та відставку свого уряду. Воно продовжить працювати, доки не буде сформовано нове. Її політична кар'єра розпочалася у 2013 році, коли вона очолила міську раду. Слідом були вибори в депутати парламенту та посаду міністра транспорту та комунікацій – так Санна і дослужилася до керівника кабінету міністрів. За словами Марін, своїм успіхом вона завдячує матері, яка завжди підтримує її в будь-яких починаннях, і країні: «Я виросла в цій державі загального добробуту, і я вдячна суспільству за підтримку, яке воно надавало мені в найважчі часи». На початку грудня 2019 року представниця соціал-демократичної партії очолила уряд країни, а заразом стала наймолодшим чинним прем'єром у світі. Нна лаврах Санна спочивала недовго: її рекорд був побитий 7 січня 2020-го, коли 33-річний Себастьян «Курц» був обраний на аналогічну посаду в Австрії.

Нагадаємо, в серпні минулого року Санна Марін потрапила в скандал. В мережі з’явилося відео вечірки, на якій вона була присутня. На кадрах, імовірно, взятих із соціальних мереж, вона та її друзі, зокрема фінські знаменитості, танцюють та співають. Марін зіткнулася з критикою з боку опозиційних партій – один із політиків навіть вимагав, щоб вона пройшла тест на наркотики.

Не встигли інтернет-користувачі обговорити вечірку, як у мережу злили нове відео з участю Санни. Цього разу її зняли танцюючою в клубі з молодим чоловіком, в якому впізнали популярного фінського співака Олаві Уусівірту. В пресі написали, що вони цілувалися. Пізніше політик заявила журналістам, що жодного поцілунку не було. Міг бути хіба що поцілунок у щоку, але вона не бачить нічого протиприродного в контакті такого роду з близькими друзями: «У цьому немає нічого, що варто приховувати від мого чоловіка».

Раніше «Главком» писав, що обійми Зеленського з прем’єр-міністеркою Фінляндії потрапили в об'єктиви світових фотографів.

Читайте також: Слава Камінська оголосила про третє весілля та обурила українців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: