Мільярдерці-шахрайці Елізабет Холмс дали 11 років: з'явилося відео останніх хвилин на волі

На піку Theranos оцінювався $9 млрд
фото з відкритих джерел

Холмс мала статус наймолодшої мільярдерки в історії

Засновниця скандального стартапу Theranos Елізабет Холмс вирушила до в'язниці. Суддя засудив шахрайку до 11 років ув'язнення, визнавши її винною за трьома пунктами звинувачення в шахрайстві та одним пунктом звинувачення в змові. Крім того, вона зобов'язана відшкодувати інвесторам збитки у розмірі $121 млн.

Нагадаємо, Холмс заснувала стартап Theranos у 2003 році, коли їй було 19 років. Вона обіцяла випустити прилад, який лише по одній краплі крові зможе ставити широкий спектр діагнозів. Серед її інвесторів були засновники мереж магазинів Walmart Сем та Джеймс Волтони, медіамагнат Руперт Мердок, екс-президент США Білл Клінтон та багато інших.

На піку Theranos оцінювався $9 млрд, а Холмс в якийсь момент отримала статус наймолодшої мільярдерки в історії, яка заробила свій статок самостійно (у 2014 році Forbes оцінював його в $4,5 млрд). 2015 року The Wall Street Journal провів розслідування, з якого стало відомо, що винахід Холмс – це фікція, а Theranos таємно проводила аналізи крові на обладнанні інших компаній. У пацієнтів також помилково діагностували тяжкі захворювання, включаючи ВІЛ та онкологію. 2018 року компанію закрили, 2021 року Холмс потрапила під суд. Як пише The Guardian, таким чином закінчилася «остання глава багаторічної саги про масштабне шахрайство Кремнієвої долини».

ЗМІ опублікували відео, на якому 39-річна Холмс відправляється відбувати термін у жіночій в'язниці міста Брайан (штат Техас). Суд рекомендував направити Елізабет саме до цієї в'язниці, щоб її могли відвідувати близькі. Екс-мільярдерка має двох дітей: сина, який народився 2021 року, і дочку, яка народилася 2023 року після винесення вироку її матері.

Читайте також: Популярна співачка Sia зізналася, що має діагноз «аутизм»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: