Мама Дмитра Козацького з Азовсталі розповіла, як дізналась про звільнення сина з полону

Ірина Юрченко понад 30 років працює в «Укрзалізниці»
фото з відкритих джерел

Ірина Юрченко старається ніколи не панікувати, бо пам’ятає слова сина:  «Ти в мене сталева мама»

Мама Дмитра «Ореста» Козацького Ірина Юрченко у програмі «Тихий вечір з Оленою Кравець» на каналі «Дом» пригадала, як дізналась про звільнення сина з російського полону.

Провідниця Ірина Юрченко понад 30 років працює в «Укрзалізниці». З перших днів вторгнення обслуговувала евакуаційні потяги. Звістку про звільнення сина, екскерівника пресслужби полку «Азов» Дмитра «Ореста» Козацького, завдяки світлинам та відео якого увесь світ бачив правду про оборону Маріуполя, Ірина також зустріла на роботі.

«Ми їхали з Хелма до Києві. Паспортний контроль. І мені так важко було, наче порожнеча якась всередині. Сіла, сиджу, плакати не можна, пасажири кругом. І тут дзвінок з невідомого номера, і чоловічий голос каже: «Оскільки я знаю, що у вас скоро день народження…» І потім він тільки каже слово, і я розумію, що це мій Орест. Я думала, що він знову з полону дзвонить, і кажу: «Так, алло! Діма, Діма, синок, як ти там?!». А він: «Мамо, я в Україні, мене обміняли». Я його чую і не чую, а він знов: «Мамо, я в Україні». Це було таке щастя. Пасажири чули. Така тиша у вагоні стала.  Я йду, в мене сльози. А потім вже всі пасажири кинулись мене вітати», – розповідає Ірина Юрченко.

У розмові з Оленою Кравець Ірина Юрченко також розповіла, що старається ніколи не плакати й не панікувати, бо пам’ятає слова сина:  «Мамо, ти в мене сталева мама».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: