Блогер із США спробував українські сало та борщ: бурхливу реакцію виклав в мережу

Мандрівник відвіав Україну та поділився враженнями

Американський блогер з популярного ютуб-проекту «Geography Now» відвідав Україну та вперше скуштував сало та наш борщ.

Перш ніж пробувати сало, блогер заявив своїй аудиторії, що збирається зʼїсти «свинячий жир із зеленню». Американець додав, що обожнює «жирну-прежирну солону їжу», і тому сало йому вкрай сподобалося (див. з восьмої хвилини на відео). Згодом мандрівник спробував український борщ і поділився враженнями, що «це неймовірно».

Раніше «Главком» писав, що український борщ внесено до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Телекулінар Євген Клопотенко, який був ініціатором включення українського борщу до світової спадщини та подарував гурманам багато секретів його приготування, зізнався, що коли почув новину про це, розплакався.

«Знаєте, я плакав, – зізнався Клопотенко. – У мене просто шквал емоцій. Це набагато більше, ніж просто борщ. Це визнання української гастрономії, це визнання, що ми маємо свою – українську гастрономічну культуру. Я не можу казати, що це як Томос, це було б некоректно. Тому що Томос про релігію. Але національна кухня теж певною мірою релігія.  З погляду ідентичності, сьогоднішня подія – брила, яка свідчить, що у нас є своє, споконвічне, те, за що боремося. Адже одна із причин цієї війни полягає в тому, що ми шукаємо своє, національне, а нас цього намагаються позбавити. І тут така перемога! Ця перемога мала відбутися пізніше, але ЮНЕСКО зібрало позачергове засідання Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини і за борщ проголосували».

Читайте також: Джамала закликала українців думати про повернення Криму «не заради чебуреків та морька»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: