Бюджет коронації Чарльза III у п’ять разів більший, ніж у його матері: куди підуть гроші

фото з відкритих джерел

Більша частина коштів піде на безпеку церемонії

Вже цієї суботи, 6 травня, у Великій Британії пройде урочиста коронація Чарльза III та його дружини Камілли. Враховуючи, як багато високопосадовців запрошено на коронацію, левова частина бюджету коронації піде на безпеку.

Відомо, що на лише охорону з поліцейських знадобиться близько 150 мільйонів фунтів стерлінгів, пише Mirror. На все інше заплановано ще не менше 100 млн. фунтів стерлінгів. Причому на суму, що залишилася, вийдуть і триденні гуляння з виступом зірок світового масштабу.

У день коронації багато високопосадовців прибудуть на церемонію на приватних літаках, тому спеціально для них складено спеціальний графік управління повітряним рухом. Цього дня на вулицях Лондона буде величезна кількість озброєних офіцерів, снайпери на дахах, а поліцейські безпілотники стежитимуть за натовпом щодо підозрілої активності. Також у стані готовності перебуватиме патруль на вертольотах. Загалом заходи безпеки плануються безпрецедентні.

Експерти вже підрахували, що 1953 року на коронацію Єлизавети II витратили 1,57 мільйона фунтів стерлінгів, або 47 мільйонів за нинішнім курсом.

Читайте також: Папараці зняли королівську родину під час репетиції коронації Чарльза III

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: