Сотні росіян залишились у аеропорту без своїх валіз

Валізи росіян залишились у Єгипті
фото з відкритих джерел

Понад 200 російських туристів залишилися без валіз після відпочинку у Єгипті

Приблизно дві сотні російських туристів, які прибули з Єгипту до Москви на рейсі авіакомпанії AlMasria Universal Airlines, залишилися без багажу. Як з'ясувалося, перевізник просто вирішив залишити усі речі туристів з країни-агресора у Шарм-ель-Шейху і не пояснив причини свого вчинку.

Як пише Telegram-каналу Mash, пасажири прилетіли до Шереметьєво, але успішне приземлення не гарантувало відсутність проблем. Першим викликом для них стала тривала перевірка документів та іншої бюрократії, спричиненої дефіцитом персоналу в аеропорту.

Проте справжнє пекло їх чекало, коли росіянии вирушили до багажної стрічки, сподіваючись забрати свої валізи та сумки та вирушити по домівках. Втім, стрічка виявилася порожньою. Туристи звернулися до представників авіакомпанії AlMasria Universal Airlines у пошуках пояснень та допомоги. Але ніяких пояснень не отримали

Як зазначили постраждалі, представники авіакомпанії видали мізерну порцію інформації: вони не змогли надати чітких даних про те, яким чином можна повернути свої речі. Через помилку перевізника громадянам країни-агресора довелося звалити на себе заповнення «тонни папірців», причому лише дві особи на стійці займалися прийомом заяв. Вже зранку  в аеропорту Шереметьєво з'явилися ще кілька співробітників авіакомпанії, але вони теж так і не змогли надати адекватних пояснень, чому багаж пасажирів опинився в іншому місці і коли росіяни зможуть отримати свої валізи. 

Нагадаємо, у суботу, 16 вересня, вранці в аеропортах Москви затримано майже 30 рейсів. Про це повідомляють російські телеграм-канали. Ще чотири рейси – скасовані. Вилетіти не могли літаки в аеропортах «Внуково», «Домодєдово» та «Шереметьєво».

Водночас міністерство оборони Росії повідомило, що у ніч проти 16 вересня у небі над Калузькою та Тверською областями РФ начебто знищили два українські безпілотники.

До слова, російські та іноземні авіаперевізники можуть зіштовхнутися з проблемами під час виконання рейсів між Росією та іншими країнами уже восени 2023 року. Про це пише російський РБК.

Труднощі можуть виникнути після відключення Росії від телекомунікаційних каналів, які належать глобальному провайдеру послуг для цивільної авіації – швейцарської компанії Societe Internationale de Telecommunication Aeronautiques (SITA), розповіли три джерела в російських і зарубіжних авіакомпаніях.

Канал SITA називають авіаційним аналогом міжбанківської системи SWIFT. Це найпоширеніший інструмент у світовій цивільній авіації для обміну інформацією між авіакомпаніями та аеропортами. Системою користуються понад 2,5 тис. клієнтів у 200 країнах, а її технології задіяні на 90% усіх міжнародних авіарейсів.

Читайте також: Через «бавовну» Москва не приймає літаки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: