Швейцарський піаніст пів року гратиме на роялі у дуже незвичній позі

На мешканців Мюнхена чекатимуть концерти незвичного музиканта
фото із відкритих джерел

У Мюнхені музикант пів року гратиме на підвішеному у повітрі інструменті

Швейцарський піаніст та композитор Ален Рош дасть 182 концерти на вертикально підвішеному роялі. Перформанси проходитимуть над майданчиком, де має з'явитись новий концертний зал. Про це пише Suddeutsche Zeitung.

Виступи відбуватимуться щодня до кінця червня перед світанком, тобто час виступів змінюватиметься залежно від часу появи сонця на небі.

 Ален Рош зіграє у Німеччині
Ален Рош зіграє у Німеччині
dpa

Інструмент, підвішений на крані разом із музикантом, був виготовлений спеціально для вертикальних виступів. Його верхня кришка зробила з оргскла та водонепроникна, а клавіатура – ​​з підігрівом для більш комфортної гри. Сам піаніст при цьому грає практично лежачи на спині.

Глядачі насолоджуватимуться незвичайним дійством у шезлонгах із навушниками, в яких крім рояля будуть чути звуки баварської природи. Наразі доля майбутнього концертного залу в Мюнхені досі не визначена, щороку міська влада витрачає на оренду земельної ділянки під будівництво €600 тис.

Швейцарський піаніст та композитор Ален Рош грає вертикально на інструменті
Швейцарський піаніст та композитор Ален Рош грає вертикально на інструменті
: pianovertical / YouTube

Зазначимо, Ален Рош концертує із вертикальним роялем понад 10 років. Перші концерти відбулися у Женеві, і над майданчиком майбутнього Концертхауса у Мюнхені перформанс також проходив у 2020 році. Тоді у січні музикант вразив пубілку на фестивалі «Out of the Box» ранковою музичною зарядкою, яка була на висоті: три дні рано вранці на місці запланованого концертого залу він грав 45-хвилинний концерт - на висоті 78 метрів, на інструменті який був підвішаний до крила крану. Інструмент, як і стілець для фортепіано, зі спеціальною спинкою. 

До слова, прикордонники просто неба у центрі Києва виконали «Щедрик» напередодні Різдва. Відповідне відео поширило Міністерство внутрішніх справ України. Заспівав легендарні слова щедрівки колишній викладач музичного мистецтва, а нині – охоронець кордону, який відбивав навалу російської орди на Сумщині та Донеччині – Олексій на псевдо «Музика».

Читайте також: Легендарний рок-гурт Kiss дав свій останній концерт (фото, відео)

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: