Президентку Молдови нагороджено дешевою статуеткою з AliExpress (фото)

Центр аналізу європейської політики вручив почесну нагороду лідерці Молдови
фото: пресслужба презмдентки Молдови

Отримавши почесну нагороду, Майя Санду потрапила у курйозну ситуацію 

Центр аналізу європейської політики (CEPA) нагородив президентку Молдови Майю Санду премією «Борець за свободу 2023». Про це повідомила пресслужба глави держави, пише Newsmaker. 

«Центр аналізу європейської політики (CEPA) нагородив президента Майю Санду премією «Борець за свободу», тим самим визнаючи відданість громадян Республіки Молдова демократії та цінностям вільного світу. У своєму виступі президент наголосила на рішучості нашої країни протистояти викликам, у тому числі наслідкам війни в Україні та гібридним загрозам для республіки Молдова», – зазначено у повідомленні.

Але курйозна ситуація полягає в тому, що як з'ясувалося пізніше, таку ж статуетку, що символізує цю почесну нагороду, можна легко замовити у відомому китайському інтернет-магазині AliExpress всього за $55. 

Президентку Молдови нагороджено дешевою статуеткою з AliExpress (фото) фото 1

Раніше стало відомо, що Санду вирушила до робочого візиту до США для участі в Генеральній асамблеї Організації об'єднаних націй (ООН). У неї також заплановано низку двосторонніх зустрічей з президентом Швейцарії Оленом Берсетом, президентом Словаччини Зузаною Чапутовою та прем'єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном.

Нагадаємо, у серпні  Володимир Зеленський провів зустріч із лідеркою Молдови Маєю Санду. Зустріч відбулася у рамках візиту Зеленського до Греції, повідомляє пресслужба Офісу президента.

Як зазначається, глава  держав «торкнулися актуальних питань двосторонньої співпраці, регіональної безпеки, спільної протидії агресивній політиці Кремля та російському гібридному впливу».

Також Зеленський і Санду обговорили взаємодію України та Молдови у створенні альтернативних маршрутів експорту українського збіжжя після блокування Росією Чорноморської зернової ініціативи.

Читайте також: Питання Придністров'я вирішене: Зеленський чекає відмашки Санду – «ексміністр» ПМР»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: