На Балі ввели дивне правило для туристів, які хочуть піти у гори

Тепер туристи на Балібудуть молитися у горах
фото з відкритих джерел

Кмітливі гіди знайшли варіант обійти заборону місцевої влади 

На індонезійському острові Балі вигадали незвичайний спосіб обійти заборону на сходження туристів у гори. Місцеві гіди не захотіли втрачати прибутковий бізнес і виявили неабияку кмітливість, пишуть місцеві ЗМІ.

Раніше цього року губернатор Балі Вейан Костер оголосив, що заборонить будь-яку діяльність на горах острова «назавжди» через те, що туристи погано поводяться і не поважають священну природу ландшафтів. Це оголошення викликало бурхливу реакцію з боку місцевих громад і туристичних операторів, які не хотіли втрачати прибуток на туристах. 

На Балі двадцять дві гори, найвідоміші і священні з яких – гора Агунг і гора Батур. Обидві гори щомісяця відвідують тисячі туристів; менш відомі та не такі високі гори, приміром такі, як гора Абанг теж викликають інтерес серед любителів гірських прогулянок. 

Саме на горі Абанг, яка розташована між горами Агунг і Батур, неподалік від берегів озера Батур у Кінтамані, екскурсоводи знайшли чудовий спосіб популяризувати та захистити балійську культуру, не втрачаючи при цьому гроші. 

Тепер іноземцям, які бажають піднятися на священну гору, перед походом видають національний балійський одяг і відправляють у храм на молитву.

«Туристи можуть, звичайно, носити практичне туристичне спорядження, але чоловіки тепер повинні надягати місцевий головний убір уденг, а жінки – місцевий одяг саронг поверх легінсів або штанів. Чоловікам також пропонується одягнути саронг на свій одяг», – йдеться у публікації

Голова туристичної компанії Abang Erawang Сурантата сказав, що керівники походів докладають зусиль, аби дати максимально повні інструкції туристам. Хоча їм не потрібно ніде реєструватись перед перед відправленням у дорогу, вони повинні дотримуватися молитви і брати у ній участь; туристи повинні знати, де можна, а де не можна сідати, уникаючи місць поклоніння та священних місць. Туристи також не повинні перебувати в стані алкогольного сп'яніння.

При цьому компанії, що приймають, не приховують свої дії, називаючи їх вимушеним заходом. Де-факто жодних порушень немає, оскільки сходження дозволено з релігійною метою. Місцева влада на це поки що ніяк не відреагувала.

Видання зазначає, що на Балі тепер регулярно проводять профілактичне інформування туристів про необхідність дотримання місцевих правил, встановлюють банери (зокрема російською мовою), роздають листівки тощо. Таким чином, населення та місцева адміністрація намагаються дати зрозуміти іноземцям, що острів не просто пляжний курорт, але регіон із поважним ставленням до своєї культури та релігії. 

Нагадаємо, на острові Балі в Індонезії стали частіше відмовляти у в'їзді громадянам РФ. Із початку року в аеропорту не пропустили 15 росіян, пише ресурс voi.id.

«Є щонайменше 15 осіб з Росії. Безумовно, кількість зросла порівняно з минулим роком, оскільки через пандемію кількість прибулих у міжнародні порти була невеликою», – підтвердив керівник відділу імміграційної інформації та комунікаційних технологій в імміграційному офісі Нгурах-Рай Балі Шандро Боббі Реймон. Імміграційна служба відмовляє підозрілим російським туристам після перевірки їхніх документів та телефонів. 

За його словами, багатьом російським громадянам було відмовлено у в'їзді в Індонезію через Балі, оскільки їх підозрювали в діяльності, яка не відповідає їхнім посвідкам на проживання.

Читайте також: Все через росіян: влада Балі хоче запровадити квоту на туристів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: