Канадського фермера оштрафували за використання емодзі

Чоловіку виписали штраф за емодзі
Фото з відкритих джерел

Емодзі фермера розцінили як знак підписання контракту

Канадського фермера Кріса Ахтера оштрафували через те, що він надіслав потенційному покупцеві смайлик із піднятим догори великим пальцем, що було розцінено як «підпис» контракту.

Повідомляється, що чоловікові надійшов контракт у текстовому повідомленні від покупця Кента Міклбора на постачання 86 тонн льону. У відповідь він відправив смайлик із піднятим догори великим пальцем. Про це пише BBC.

«Будь ласка, підтвердіть контракт на льон», – свідчив текст повідомлення.

Відправник вирішив, що Ахтер погодився на угоду за допомогою емодзі. У результаті льон так і не був доставлений, а на чоловіка подали до суду. За невиконання контракту фермер має заплатити 82 000 канадських доларів (61 610 доларів США).

Кент Міклбор заявив, що в минулому Кріс Ахтер погоджувався укладати контракти за допомогою текстових повідомлень, що спонукало його повірити в те, що смайлик уклав угоду. При цьому фермер стверджує, що всього лише хотів підтвердити, що отримав контракт.

Зі свого боку суддя заявив, що смайлик можна використовувати як цифровий підпис. За його словами, суд не повинен намагатися зупинити розвиток технологій.

«Суд із готовністю визнає, що смайлик із піднятим догори великим пальцем є нетрадиційним засобом підписати документ», – підсумував суддя.

Читайте також: Няня для собак за $127 тис.: мільярдер видалив вакансію через наплив охочих

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: