Голова МЗС Австрії дотепно пожартував про свої зустрічі із Кулебою

Глава МЗС Австрії окупкував із Кулеби
фото з відкритих джерел

Глава МЗС Австрії розповів, що часто бачиться із своїм колегою із України

Глава МЗС Австрії Александер Шалленберг жартівливо заявив, що бачить свого українського колегу Дмитра Кулебу частіше, ніж своїх рідних дітей. Про це пише  Die Presse.

Про це він сказав на конференції послів Австрії, почесним гостем якої став глава зовнішньополітичного відомства України. «За останні 18 місяців я відчуваю, що іноді я бачу вас частіше, ніж власних дітей. Але це гаразд. Я думаю, це дуже важливо продовжувати наш прямий діалог», – сказав Шалленберг.

Кулеба, який підключився до зустрічі з відеозв'язку, у свою чергу зауважив, що теж не часто бачить своїх дітей. Він також попросив Шалленберга передати його дітям «найщиріші вибачення».

«Я перепрошую перед вашими дітьми», – відповів йому на закиди голова українського МЗС.

Нагадаємо, після зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним у Сочі президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Україні «необхідно пом'якшити свій підхід» для відновлення зернової угоди. Однак, Україна стоятиме на захисті всіх принципових позицій. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає 24 канал.

Глава МЗС України наголосив, що перед зустріччю Ердогана з російським диктатором українські дипломати контактували з турецькою стороною та чітко все роз'яснили. «Наша позиція справедлива – ми не повинні бути далі заручниками російського шантажу, коли Росія створює проблеми, а потім запрошує всіх їх вирішувати», – підкреслив Кулеба.

Очільник МЗС зауважив, що Україна розраховує почути, що привезли турецькі колеги з Сочі, та дізнатися про всі деталі, а потім приймати рішення.

Читайте також: Кулеба жорстко прокоментував закиди про «повільний контрнаступ»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: