Улюблена страва Берлусконі. Як приготувати італійську пасту алла карбонара

Започаткували страву вугільники, які готували її з різними інгредієнтами, які були під рукою
фото з відкритих джерел

За легендою, відому страву італійської кухні придумали римські вугільники

Сьогодні, 12 червня, в Італії помер політик Сільвіо Берлусконі. Він прославився не лише своїми гучними романами, а ще любив смачно попоїсти, як усі італійці. На кулінарному сайті Cucina Boom розповіли, як приготувати справжню пасту карбонара.

Ні для кого не секрет, що пасту алла карбонара готують по всій Італії. Вважається, що її вигадали в Римі. Започаткували рецепт вугільники, які готували пасту з яйцями, сиром та іншими інгредієнтами, які були під рукою.

Згодом цей рецепт завоював популярність у всій Італії та за її межами. Головне правило приготування пасти карбонара – не використовувати вершки, які псують смак та перевантажують страву. 

Паста алла карбонару

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 400 г спагеті;
  • 200 г шинки або бекону;
  • 4 яєчні жовтки;
  • 100 г тертого сиру пармезан;
  • 2 зубчики часнику;
  • 4 столові ложки оливкової олії;
  • сіль та чорний перець до свого смаку.

У каструлі треба закип’ятити воду, посолити та зварити спагеті до стану «аль денте» (тверді всередині). Потім треба відкинути спагеті на друшляк і залишити трохи води від варіння.

У сковороді на невеликому вогні варто розігріти оливкову олію та обсмажити часник до золотистого кольору. Потім додати нарізану дрібними шматочками шинку або бекон і смажити до хрусткої скоринки, періодично помішуючи.

У невеликій мисці треба збити яєчні жовтки з тертим пармезаном, посолити та поперчити за смаком.

Перекладіть спагеті в сковороду з шинкою або беконом і добре перемішайте. Потім додайте яєчно-сирну суміш і швидко перемішайте, щоб вона не згорнулася. Якщо паста вийшла дуже сухою, додайте трохи води від варіння спагеті.

Розкладіть пасту по тарілках, посипте пармезаном і чорним перцем. Подавайте гарячою.

Додамо, що відомий шеф-кухар та дослідник української кухні Євген Клопотенко на своєму ютуб-каналі оприлюднив рецепт паски, який був відомий ще 150 років тому.

Читайте також: Прості та смачні страви на Новий рік: Євген Клопотенко поділився авторським меню

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: