На Кіровоградщині лікарі видалили пухлину вагою майже 20 кілограмів

Переселенці з Херсона Наталії Андрєєвій видалили майже 20-кілограмову пухлину
фото: Юлія Савченко

Андрєєвій видалили майже 20-кілограмову пухлину, яка виросла у неї за час окупації Херсона

У Кропивницькому 63-річній переселенці з Херсона Наталії Андрєєвій видалили майже 20-кілограмову пухлину, яка виросла у неї за час окупації. Жінка розповіла Суспільному, що не хотіла лікуватися в окупантів і чекала на звільнення рідного міста українськими військовими.

Пухлину видалили кропивницькі хірурги-онкологи. Медичний директор онкоцентру Ігор Макарук розповів, що жінка скаржилась на збільшення живота: «Дуже велика була пухлина, яку вона спостерігала майже рік».

За чотири місяці до повномасштабного вторгнення РФ в Україну Наталія Андрєєва захворіла на коронавірус. Тоді, розповіла, лікарі сказали обстежитися після одужання. Через окупацію Херсона цього не зробила: «Живіт був, але не такий великий. А після коронавірусу він збільшувався. Та нікуди було звернутись. Частина людей виїхали. І я знайому запитала, вона сказала, що в обласній лікарні, російській, приймають ветеранів війни, у кого є російський паспорт. Я побоялась піти, щоб не змусили брати російський паспорт».

Зі слів жінки, відчувала погіршення здоров’я, але вирішила чекати звільнення рідного Херсона і звертатися до українських медиків.

У Кропивницький приїхала на початку лютого 2022 року, у травні звернулась в онкоцентр, розповів завідувач гінекологічного відділення онкоцентру Олександр Бондаренко: «Унікальність операції полягала в тому, що ми змогли забрати пухлину і для пацієнтки подальший прогноз, після проведення курсів хіміотерапії, дуже хороший. Злоякісні пухлини ростуть хаотично, не мають якогось визначеного напрямку росту».

Лікували переселенку за бюджетні гроші, сказав Ігор Макарук. За його словами, через епідемію коронавірусу та війну люди відтерміновують звернення до лікаря: «У нас на лікуванні перебувають 400 пацієнтів. Значна частина з них – це пацієнти з Миколаївської області. З Херсона – 10-15%».

Після операції почуває себе добре, сказала жінка: «Вага зменшилась, хочеться бігати».

За прогнозами лікарів, лікування Наталії Андрєєвої продовжать курсами хіміотерапії, які триватимуть пів року.

Нагадаємо, хірурги видалили з нирки мешканця Шрі-Ланки камінь вагою 800 грамів та завдовжки 13,37 сантиметра. Це найбільший нирковий конкремент, який колись фіксували медики.

До слова, станом на 13 червня в районах, підтоплених внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС, холери не виявлено. Крім того, холерний вібріон не виявлений в жодній області України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: