Лікар розкрив легкий спосіб швидкого засипання

Ситно вечеряти чи обідати краще не пізніше ніж за три години до сну
фото з відкритих джерел

Дієтолог радить вечорами з'їдати пару ківі

Британський лікар Радж Каран розповів про спосіб «10-3-2-1», який допомагає швидше засинати, краще висипатися та сприяє глибшому сну.

Експерт радить припинити пити каву за 10 годин до сну. За його словами, саме стільки часу потрібно для виведення кофеїну з організму. В іншому випадку стимулюючий ефект кави збережеться і завадить заснути.

Ситно вечеряти чи обідати краще не пізніше ніж за три години до сну, впевнений медик. Це дозволить уникнути печії та не прокидатися всю ніч. Пити алкоголь допізна також не слід: він, за словами Карана, порушує швидкий сон.

За дві години до сну необхідно закінчити роботу та розслабитися, а за годину – вимкнути комп'ютер, мобільний телефон та іншу електроніку. Це з тим, що синє світло екранів придушує виділення гормону сну мелатоніну.

Тим часом гонконгський дієтолог Саллі Ші-По Поон розповіла, як покращити сон за допомогою правильного харчування. Вона радить вечорами з'їдати пару ківі. За її словами, дослідження показали, що вживання цього фрукту за годину до відходу до сну допомагає швидше заснути, довше спати і рідше прокидатися ночами.

Читайте також: Кардаш'ян видалили жахливу пухлину на обличчі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: