«Вібочте»: реклама таксі на Донеччині обурила місцевих жителів

Реклама, що паплюжить рідну мову
фото з відкритих джерел

«Азірівка» на рекламному білборді у Слов'янську паплюжить українську мову

У Слов'янську, що на Донеччині, місцеві жителі обурені рекламою служби таксі. Напис на білборді люди вважають недоречними та зневажливими щодо української мови. Відповідні дописи ширяться соцмережею Facebook.

Рекламний текст служби таксі «905» повідомляє про зниження тарифів, але написаний він так званою «азірівкою». «Вібочте, що не раніше. Ми знізілі таріфі», – написано на рекламному щиті.

Така реклама, на думку місцевих, паплюжить рідну мову. Корінний житель Слов’янська Віктор Скрипник розповів «Главкому», що білборд розташований на дорозі, що веде до курортного селища і, відповідно, її бачить багато людей. Віктор звернувся зі скаргою до ВЦА Слов’янська.

«Це знущання з української мови. Так не можна роботи. Я зателефонував до ВЦА і мені пообіцяли із цим розібратися, але не сказали як саме. За українську мову треба боротись і ми боремось», – сказав у коментарі «Главкому» Віктор Скрипник.

Реклама «азірівкою» оборює і користувачів соцмереж.

«Це зневага вже. Не смішно. І не творчо. Переступили межу», – написала Ольга Дубовик.

«Вони просто насміхаються й знущаються з українців. За таке ставлення, як мінімум, потрібно штрафувати», – прокоментувала Тетяна Островська.

«Це спотворення української мови. Свідоме. Там написано про це. Уповноважений із захисту державної мови мав би відреагувати», – написав Володимир Мозгунов.

У  службі таксі «905» розповіли «Главкому», що таким чином просто хотіли привернути увагу. «Ідея нашого дизайнера була лише привернути увагу за допомогою помилок у тексті. Коли людина бачить неправильно написаний текст, це привертає увагу і з’являється ефект «сарафанного радіо». Лише такі мотиви, нічого більше», – прокоментували у службі таксі.

Нагадаємо, 5 липня 2014 року Збройні сили України звільнили від російської окупації міста Слов’янськ.

Окупація Слов’янська почалася 12 квітня 2014 року, коли російські загони, до яких приєдналися бойовики самопроголошеної ДНР і представники місцевого криміналу, захопили місто. Спочатку вони вторглися до будівлі Слов'янського міського відділу МВС України, а також місцевого відділу СБУ. Станом на ранок 13 квітня диверсанти контролювали всі виїзди з міста. Воно стоїть на межі Донецької, Луганської та Харківської областей, має розгалужену систему залізничного та автомобільного сполучення і було основним табором російських диверсантів на початку російської агресії на Донбасі.

У ніч на 5 липня 2014 року внаслідок тривалої облоги та наступальної операції українських сил російські окупанти вимушено залишили Слов’янськ. Вранці у місто зайшли нацгвардійці (батальйон імені генерала Кульчицького, спецпідрозділ НГУ «Омега») та спецпідрозділи Збройних сил України. Того ж дня звільнили Краматорськ та Дружківку. Таким чином, було взято під контроль важливий логістичний вузол, утримання якого уможливило проведення подальших українських операцій на Донбасі.

Читайте також: Охоронець одного зі столичних магазинів назвав Київ «російськомовним» (відео)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: