Велика Британія потерпає від нашестя щурів-мутантів (фото)

Британія намагається боротись із нашестям гризунів
фото з відкритих джерел

Англійським фахівцям доведеться розробити нову отруту проти гризунів і витратити на це 80-90 мільйонів фунтів стерлінгів

У Великій Британії експерти зі шкідників заявили, що в країні почалася навала супер-крис-мутантів, на яких не діють отрути. Про це пише Daily Mail.

Заяви були зроблені після того, як багато британців почали публікувати фото та відео гризунів, які відкрито бігають вулицями міст Великої Британії вдень, руйнують сміттєві контейнери та прямують до будинків. Голова великої лондонської компанії боротьби зі шкідниками PestGone Environmental Марк Мозлі заявив, що головною причиною вторгнення є поява нової породи щурів, які майже невразливі до отрути. «Головна проблема в тому, що вони стають стійкими до отрути. Розробка нового продукту вимагатиме 80-90 мільйонів англійських фунтів і триватиме десятиліття», – пояснив фахівець.

Крім того, гризуни не тільки розмножуються, а й стають більшими. Співробітники його фірми регулярно ловлять щурів розміром з невеликих кішок – близько метра завдовжки, рахуючи хвіст. Мозлі впевнений, що проблема в тому, що їхньою здобиччю все частіше стають відходи висококалорійної їжі – чіпсів, напівфабрикатів і таке інше.

Велика Британія потерпає від нашестя щурів-мутантів (фото) фото 1
Велика Британія потерпає від нашестя щурів-мутантів (фото) фото 2

Ще однією причиною швидкого поширення щурів є нерегулярне вивезення сміття у багатьох містах. Наприклад, у Лідсі (місто в Західному Йоркширі, Англія – «Главком»)  гризуни захопили територію великого маєтку через гори сміття, за що міській раді довелося вибачатися.

Нагадаємо, у Великій Британії «суперщури» гігантського розміру заполонили пляж популярного приморського міста Тенбі, і почали тероризувати місцевих жителів та туристів. Вони почали боятись епідемії та можливих заражень від гризунів. Про це пише видання The Sun.

Жителі містечка в Уельсі стверджують, що Тенбі, який щороку приваблює тисячі туристів, захоплений армією гризунів розміром з кішку – британці побоюються, що висока плодючість щурів невдовзі призведе до катастрофи. Зазначається, що розмір тварин від голови до хвоста становить 20 сантиметрів.

Місцеві жителі зізналися, що живуть у страху перед пацюками. Крім того, від гризунів дістається і природі: вони риють нори в піщаній скелі, викликаючи ерозію ґрунту та руйнуючи ґрунт. 

Читайте також: По мені бігали щури: Симоньян відкрила таємницю, чому не вдалося вирости нормальною

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: