Знамениті «Соняшники» Ван Гога облили томатним супом (відео інциденту)

Скріншот відео
фото з відкритих джерел

Картина знаходиться в Національній галереї Лондона

Активісти руху Just Stop Oil, який виступає проти використання нафти як палива, залили томатним супом картину Ван Гога «Соняшники». Про це повідомляє Sky News.

Твір мистецтва експонується у Національній галереї у Лондоні. Дві дівчини вилили на картину дві банки томатного супу, після чого приклеїли себе до стіни суперклеєм. Полотно не постраждало – картина була за склом. Після інциденту активісток затримала поліція.

Під час акції дівчата кричали гасла із закликом захистити природу та вжити заходів проти зміни клімату: «Що цінніше – мистецтво чи життя? Що вас більше хвилює – захист картини чи захист нашої планети та людей?» Крім того, вони закликали допомогти людям, які опинилися у скрутній ситуації через кризу: «Паливо недоступне для мільйонів голодуючих сімей. Вони не можуть собі дозволити навіть розігріти банку супу».

Картина «Соняшники» була написана Вінсентом Ван Гогом у 1888 році і є однією з найвідоміших його робіт. Полотно оцінюється в 72,5 млн фунтів.

Варто сказати, що це вже не перший напад на шедеври: раніше чоловік забруднив тортом «Мону Лізу» Леонардо да Вінчі у паризькому Луврі.

Читайте також:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: